CHP Heyetinden Gtb'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

CHP Heyetinden Gtb'ye Ziyaret

CHP Heyetinden Gtb\'ye Ziyaret

CHP milletvekillerinden ve parti yöneticilerinden oluşan bir heyet Gaziantep Ticaret Borsası'nı (GTB) ziyaret etti.

12.01.2012 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP milletvekillerinden ve parti yöneticilerinden oluşan bir heyet Gaziantep Ticaret Borsası'nı (GTB) ziyaret etti.

Gaziantep özelinde Türkiye'nin sorunları hakkında sivil toplum örgütlerinden görüş almak ve çözüm önerilerini dinlemek amacıyla gerçekleştirilen ziyarette CHP heyetini Ticaret Borsası adına Meclis Başkanı Ali Tabur, Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Batallı, Meclis Üyesi Hakkı Kılıç, Mehmet Özmen, Mustafa Kara ve Genel Sekreter Medine Erceylan karşıladı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ ve CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eski Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz'den oluşan heyet, Ticaret Borsasını ziyaret etti. Heyet adına konuşan İstanbul Milletvekili Umut Oran, Gaziantep'in özellikle Ortadoğu ülkeleri ile olan ticaretini yerinde incelediklerini ihracatçılarımızın sorunlarını birinci elden öğrenmek için bölgeye ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Oran, "Öncelikle bizi ağırlayıp misafir ettiği için Meclis Başkanım Sayın Ali Tabur'a çok teşekkür ediyorum. Bugün buraya geliş gayemiz CHP olarak Ortadoğu ülkelerine sınırı olan illerimizin mevcut durum sonrası oluşan sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini almaktır. Oluşturduğumuz bir komisyon ile topladığımız bilgileri değerlendirip çözüm önerilerimizi meclise taşıyacağız. Bilindiği üzere Gaziantep Suriye ile komşudur. Oluşan yeni durum sonrası Türkiye'nin Suriye ile olan ticareti yüzde 14 oranında azalmıştır. Bunun çabucak düzeltilmesi ve çözüme kavuşturulması gerekmektedir" dedi.

Ticaret Borsası adına söz alan Meclis Başkanı Ali Tabur da, ziyaretlerinden ve duyarlılıklarından dolayı CHP heyetine teşekkür ederek, "Suriye, Gaziantep için önemli bir pazardır. Özellikle küçük esnaf son yaşanan olaylardan dolayı çok kötü etkilenmiştir. Akrabalık bağlarımızın bulunduğu, yıllarca dostane ilişkiler içinde olduğumuz, dostumuz ve kardeşimiz Suriye ile olan ilişkilerimizin bir anda bıçak gibi kesilmesi çok büyük bir şok etkisi yaratmıştır. Bu denli hızlı ve keskin tavırlar Gaziantep esnafını da yaralamıştır. Elbette Suriye'de yaşanan olaylar kabul edilemez. Lakin ilişkilerin daha yapıcı bir seviyede geçmesi gerekmektedir. Temennimiz bir an önce Suriye'deki olayların son bulması ve iki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönmesi yönündedir" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Heyetinden Gtb'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement