CHP İl Başkanı Ayan'dan 'Emniyet' Uyarısı - Son Dakika
Yerel

CHP İl Başkanı Ayan'dan 'Emniyet' Uyarısı

CHP İl Başkanı Ayan\'dan \'Emniyet\' Uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerdeki söylemlerinin halkı tahrik ettiğini ileri sürerek, ''Başkan adaylarımız ve partililerimiz seçim çalışmalarını yaparken, tırnaklarına zarar geldiği anda bunun sorumlusu başta Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında Kayseri Valisi ve Emniyet Müdürü'dür dedi.

03.03.2014 15:14

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerdeki söylemlerinin halkı tahrik ettiğini ileri sürerek, "Başkan adaylarımız ve partililerimiz seçim çalışmalarını yaparken, tırnaklarına zarar geldiği anda bunun sorumlusu başta Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında Kayseri Valisi ve Emniyet Müdürü'dür dedi.

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal ile Kocasinan ve Melikgazi belediye başkan adaylarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Ayan toplantıda, "30 Mart'ta adının genel mi, yerel mi bir türlü konamadığı bir tarihe doğru gidiyoruz. 30 Mart 2014 Pazar günü artık Türkiye, kendi geleceğini oylayacak. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğine karar vereceğiz. 30 Mart'ta sandıktan çıkacak sonuçla Türkiye Cumhuriyeti ya yok olacak ya da Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, hukuk devleti anlayışıyla Anadolu'da yaşayan tüm halkların kardeşliğinin yeniden tesis edilmesiyle yoluna devam edecek. Önümüzdeki tablo bu" ifadelerini kullandı.

CHP'nin sabırla, metanetle ve her türlü saldırıya uğramasına rağmen, kişisel saldırılara uğramalarına rağmen, 30 Mart bayrağını vatandaşın lehine dalgalandırmak için mücadelesine devam edeceğini ve kendilerini bu yoldan kimsenin alamayacağını vurgulayan Ayan, şöyle devam etti:

"Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda söylediği sözler, konuşmalar halkımızı tahrik ediyor. İnsanlarımızı tahrik ediyor. Bakın bunun sonucunda Kayseri Milletvekilimiz Şevki Kulkuloğlu, gecenin bir yarısından sonra çok ciddi bir fiziki saldırıya uğramıştır. Kendileri de burada olacaklardı ancak bacağındaki 2 yırtık nedeniyle yürümekte ve ayakta durmakta zorlanıyor. Parlamentoda olan bu kavga, Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerdeki söylemleriyle, 'Hoca, hoca' diyerek, insanları aşağılayarak, hedef göstererek sokağı da adeta karıştırmaya aday bir durum ortaya çıkartıyor. Sokak karışacak, yurttaşlarımız birbirine düşecek. Recep Tayyip Erdoğan ve menfaatçileri, gidecekleri gün yaklaştıkça hırçınlaşıyorlar. Amaçları, demokrasi değil. Seçimle gelip, seçimle gitmek gibi bir niyetleri yok. Seçimle geldiler ve burada kalmak niyetindeler. Yaptıkları yolsuzluk ve usulsüzlüklerle adeta Türkiye Cumhuriyeti hazinesini talan edip, soyup soğana çevirdikleri ve Dar'ül Harp ilan ettikleri güzel vatanımızın hazinesini adeta talan etmek için direniyorlar. CHP bu kavganın içinde olmayacak. Eğer Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan başkan adaylarımızın, partililerimin başlarına, sokakta seçim çalışması yaparken tırnağına zarar geldiği anda bunun sorumlusu başta Recep Tayyip Erdoğan'dır, sonra Kayseri Valisi ve Emniyet Müdürüdür. Dikkatle bizi takip etmelerini, partililerimizi ve partimize oy verecek yurttaşlarımızı korumalarını ısrarla talep edip uyarıyorum."

Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün bu olumsuzlukları hak etmediğini ifade eden Ayan, "Türkiye Cumhuriyeti Atatürk'ün kurduğu 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' şiarıyla hem içeride hem de dışarıda barışı kendisine ilke edinmiş ve CHP sahip olduğu devlet terbiyesiyle, 90 yılda oluşturduğu devlet ahlakıyla, bu seçimi arıyla, namusuyla, şerefiyle ve ahlakıyla götürecektir" diye konuştu.

CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal da, insanların izlemekten utandığı, zorlandığı bir süreç yaşandığını belirterek, "Hepimiz biliyoruz, parlamento, demokrasinin Kabe'sidir, kutsal mekanıdır, mabedidir. O çatı altında herkesin birbirine saygı duyması gerekir. Bu milletin yeni bir devlet kurmaya ve yeni bir İstiklal Marşı yazmaya niyeti yoktur. Hiç kimsenin buna cüret etmeye de hakkı yoktur" dedi.

Çilsal, zamanında Kabe'ye saldırı cüreti gösteren, Peygamber efendimizin mezarını yıkmaya kalkışan ve Hacer'ül Esved taşını parçalayan 'Hariciler' olduğunu vurgulayarak, "Bugün yapılanlar, Haricilerin yaptıklarından asla ve kat'a farklı birşey değil. Bu memleketin ne Haşhaşiler zihniyetine ne de Hariciler zihniyetine tahammülü yoktur. Biz binlerce yıldır bu topraklardaydık, binlerce yıl daha da bu topraklarda yaşayacağız. Ülkemizde demokrasinin tanımı, partiler demokrasisidir. Bu işin yapılacağı yer legal siyasi partilerdir. Partilerin birbirlerine saygısı olmazsa, çatı yıkıldığında Allah muhafaza hepimiz altında kalırız" ifadelerini kullandı.

Toplantıdaki konuşmalardan sonra bir gazetecinin, "Partililere ya da adaylarınıza bir saldırı mı oldu?" şeklindeki sorusuna CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, "Bayan partili arkadaşlarımıza saldırı olduğu şeklinde bilgiler alıyoruz" karşılığını verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP İl Başkanı Ayan'dan 'Emniyet' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement