Chp, İzmir Bayındır'da Seçim Ofisini Açtı. Milletvekili Adayı Salih Uzun: "Millet Size 21 Yılını Verdi, Siz Bu Millete Ne Verdiniz?" - Son Dakika
Yerel

Chp, İzmir Bayındır'da Seçim Ofisini Açtı. Milletvekili Adayı Salih Uzun: "Millet Size 21 Yılını Verdi, Siz Bu Millete Ne Verdiniz?"

CHP İzmir İl Başkanlığı, Ödemiş’in ardından Bayındır’da Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim ofisini açtı. Miting havasında gerçekleşen açılışta konuşan Milletvekili Adayı Salih Uzun, AKP iktidarını “Siz ne verdiniz bu millete? İşsizliği mi bitirdiniz? Yoksulluğu mu azalttınız? Çiftçinin yüzünü mü güldürdünüz? Ne yaptınız? 21 yılını verdi bu millet Allah’tan korkun. Çiftçimiz dertli, üreticimiz dertli, gençlerimiz işsizliğin pençesinde yurtdışına kaçmanın yolunu arıyorlar” sözleriyle eleştirdi.

12.04.2023 21:12  Güncelleme: 21:51

KERİM UĞUR

CHP İzmir İl Başkanlığı, Ödemiş'in ardından Bayındır'da Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim ofisini açtı. Miting havasında gerçekleşen açılışta konuşan Milletvekili Adayı Salih Uzun, AKP iktidarını "Siz ne verdiniz bu millete? İşsizliği mi bitirdiniz? Yoksulluğu mu azalttınız? Çiftçinin yüzünü mü güldürdünüz? Ne yaptınız? 21 yılını verdi bu millet Allah'tan korkun. Çiftçimiz dertli, üreticimiz dertli, gençlerimiz işsizliğin pençesinde yurtdışına kaçmanın yolunu arıyorlar" sözleriyle eleştirdi.

CHP Heyeti, Ödemiş ilçesinde gerçekleştirilen seçim ofisi açılışı ve esnaf ziyaretinin ardından Bayındır ilçesine geçti. Bayındır'da da Millet İttifakı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim ofisi, miting havasında gerçekleştirilen etkinlikle açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Millet İttifakı'nın milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, ittifak partilerinin ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı açılışta, Bayındırlı kadınların açtığı pankartlar renkli görüntüler oluşturdu.

Programın açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Geçen hafta Balkan Göçmenlerini ziyaret ettiğim de genç bir arkadaşım yanıma gelip ben Türkiye dokuzuncusu oldum ama beni sözlüde elediler ve iş vermediler dedi. Dün de AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan 20 yıldır iktidarda olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi; 'yeter artık liyakatli düzgün güzel eğitimli gençleri mülakatta eliyorsunuz' dedi. 'Liyakatsiz insanları devlete doldurdunuz' dedi. Kim kime dedi, 20 yıldır iktidarda olan 20 yıl sonra kendi yaptıklarını açık açık söyledi. Gençleri işsiz bıraktılar gençlerimiz her gün belediyelerde devlet dairelerinde iş arar duruma geldiler. Sadece işsizlik değil aynı zamanda derin de bir yoksulluk var. Soğan olmuş 30 lira, türküdeki gibi söylüyor yiğit muhtaç olmuş kuru soğana artık AŞ bulunmaz hala geldi, derin bir yoksulluğa boğdular bizi. Kim boğdu şimdi bizi 20 senedir bu yoksulluğa boğan insanlar 20 sene sonra çıkmışlar biz düzelteceğiz diyorlar. İnşallah Kılıçdaroğlu düzeltecek siz de 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını getirdik. Hep birlikte baharı getireceğiz" diye konuştu.

"İZMİR DEMOKRASİ'NİN KALESİDİR…"

CHP İzmir Milletvekili Adayı Salih Uzun da şunları söyledi:

"Bugün çiçeğin başkenti Bayındır'dayız. Çiçek hem Türkiye'yi hem dünyayı hem insanlığı güzelleştirir. Çiçek bahar getirir. Yakın geçmişte önümüzdeki seçimleri güzelleştirecek Türkiye'ye baharı getirecek bir iş başarıldı. Altı siyasi parti lideri büyük bir uzlaşıyı başardılar. Türkiye'de farklı farklı siyaset geleneklerinden gelen siyasi partileri bir araya getirmeyi başardılar. Türkiye'ye tekrar demokrasiye getirmek için Millet İttifakı'nı kurmayı başardılar. 14 Mayıs seçimlerinde pusulada Millet İttifakı içerisinde iki logo olacak bir CHP logosu ama o logonun içinde demokrat parti de var. O listelerde Gelecek Partisi de Deva Partisi de var Saadet Partisi de var. Ben gençlik yıllarımdan itibaren merkez sağ siyasetinde yetişen bir arkadaşınızım hem Anavatan Partisi'nden hem Doğruyol Partisi'nden hem de Demokrat Parti de görev yapmış biriyim. CHP'nin kalesi olan İzmir'de demokratlar CHP'nin listesinde ama eksiktir. Çünkü İzmir sadece CHP'nin kalesi değildir. İzmir demokrasinin kalesidir bütün demokratların kalesidir. Bayındırlılar Cumhuriyet'e sahip çıkarlar Atatürk'e sahip çıkarlar ama milli değerlerine de sahip çıkarlar onlara toz kondurmazlar.

"MİLLET SİZE 21 YILINI VERDİ SİZ BU MİLLETE NE VERDİNİZ?"

2002'de bir şey oldu her şey değişti. Önce bir kriz ardında seçim oldu iktidar değişti, siyaset değişti, kadrolar değişti o günün şartlarında parlamentonun üçte ikisini bu millet bugünkü iktidarlara verdi. Başbakanlığı verdi, belediyeleri verdi yetmedi Cumhurbaşkanlığı'nı verdi 21 yılını verdi bu millet iktidarın son günlerini yaşayan arkadaşlara şimdi soruyorum; siz ne verdiniz bu millete? İşsizliği mi bitirdiniz? Yoksulluğu mu azalttınız? Çiftçinin yüzünü mü güldürdünüz? Ne yaptınız? 21 yılını verdi bu millet Allah'tan korkun. Çiftçimiz dertli, üreticimiz dertli gençlerimiz işsizliğin pençesinde yurtdışına kaçmanın yolunu arıyorlar."

"14 MAYIS TÜRKİYE İÇİN YEPYENİ BİR SAYFANIN AÇILACAĞI TARİH OLACAK"

Uzun'un ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise şunları söyledi:

"Daha çok zaferler, bayramlar, mutluluklar bizi bekliyor. Çok az kaldı. Göreceksiniz, bir şey değişecek, her şey değişecek. Bu memlekette yaşayan hiç kimse bu yoksulluğu, işsizliği, sefaleti hak etmiyor. Biz dünyanın cennetinde yaşıyoruz. Şimdi tekrar dünyanın en köklü medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Anadolu'nun vakti, Anadolu'nun güzel insanlarının vakti. Gümbür gümbür geliyoruz. Baharlar yaşatmak için bayramlar yaşatmak için geliyoruz. İktidarın belediyesi olmak neymiş ve Bayındır'a neler getirecekmiş hep beraber yaşayacağız. 14 Mayıs Türkiye için yepyeni bir sayfanın açılacağı tarih olacak. Şimdiden bayramımız kutlu olsun"

Açılış törenin ardından milletvekili adayları, Bayındır'da esnaf ziyareti yaptı.

Chp, İzmir Bayındır\'da Seçim Ofisini Açtı. Milletvekili Adayı Salih Uzun: "Millet Size 21 Yılını Verdi, Siz Bu Millete Ne Verdiniz?"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Chp, İzmir Bayındır'da Seçim Ofisini Açtı. Milletvekili Adayı Salih Uzun: 'Millet Size 21 Yılını Verdi, Siz Bu Millete Ne Verdiniz?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement