Çiçek Verip 2-B Arazi Tapusu Aldılar - Son Dakika
Yerel

Çiçek Verip 2-B Arazi Tapusu Aldılar

Çiçek Verip 2-B Arazi Tapusu Aldılar

Amasya'da 2 köy ve 1 beldeden 8 vatandaşa 2-B arazi tapuları, valilikte düzenlenen törende verildi.

24.04.2013 12:53

Amasya'da 2 köy ve 1 beldeden 8 vatandaşa 2-B arazi tapuları, valilikte düzenlenen törende verildi.

Vatandaşlara tapularını veren Amasya Valisi A. Celil Öz, 2-B yasası olarak bilinen düzenlemenin ormandan çıkarılan alanların daha önceki sahiplerine satışını kapsadığını anımsattı. Öz, "Son yıllarda kadastro ve tapulama çalışmalarında, nüfus ve diğer konularda önemli çalışmalar yapıldı. Vatandaşlık tescili ve tespiti, mal varlığının tespiti ve mülkiyet hakkının tescili konularında güzel çalışmalar yapıldı. 2-B yasası da bu anlamda çok önemli idi. İlimizdeki uygulamalarda da güzel bir çalışma örneği gösterildi. Bu süreci kurumlarımızın çalışmaları ile birlikte hak sahipleri de güzel bir şekilde değerlendirdi" dedi.

Son düzenlemede bedelli ödeme konusunda gösterilen esneklik ile beraber devam eden süreçte ildeki 2-B ile ilgili uygulamanın olumlu sonuç vereceğini ve tamamlanacağını düşündüğünü anlatan Vali Öz, "Daha bereketli ürünlerin yetişmesine ve daha güzel yatırımlara vesile olmasını diliyorum. Hak sahiplerine tapuları hayırlı olsun" diye konuştu.

Tapu alan bir vatandaşın Vali Öz'e çiçek verdiği törene, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, İl Defterdarı Hanifi Eraslan, İl Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü A. Hamdi Yanık ile Tapu Sicil Müdür Vekili Hüseyin Doğan'da katıldı.

Defterdar Eraslan, il merkezinde başvuru süresi biten bin 432 taşınmazda belirlenen bin 662 hak sahibi için satış işlemlerine esas gerekli incelemelere başlandığını ve başvurusu yerinde görülenlere gerekli satış tebligatları yapıldığını söyledi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiçek Verip 2-B Arazi Tapusu Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement