Çiftçilere Buzağı Koruması Kulübesi Dağıltıldı - Son Dakika
Yerel

Çiftçilere Buzağı Koruması Kulübesi Dağıltıldı

Çiftçilere Buzağı Koruması Kulübesi Dağıltıldı

Buzağı Koruma Kulübesi İhtiyacının Karşılanması Projesi’ne destek veren İl Özel İdaresi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, tarafından 50 çiftçiye buzağı koruma kulübeleri teslim edildi.

06.03.2014 16:12

Buzağı Koruma Kulübesi İhtiyacının Karşılanması Projesi'ne destek veren İl Özel İdaresi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, tarafından 50 çiftçiye buzağı koruma kulübeleri teslim edildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kooperatif Başkanı Hanifi Çetinkaya, yörenin tarım ve hayvancılık bakımından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, buzağı koruma kulübesi projesine destek sağlayan İl Özel İdaresi'ne teşekkür etti.

İl Genel Meclisi Üyesi ve Tarım Orman Kadastro Komisyonu Başkanı Nazif Arar ise, hayvanların daha iyi şartlarda büyümesi için temin edilen buzağı kulübelerinin yeni ırkların yetişmesine olanak sağlayacağını belirtti.

Projenin amacı hakkında bilgi veren İl Özel idaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin ise, buzağı ölümlerinin önüne geçmek ve daha sağlıklı ortamlarda büyümelerini sağlamak amacıyla 'Buzağı Koruma Kulübesi İhtiyacının Karşılanması Projesi'nin uygulandığını söyledi. Projeyle buzağıların yeni doğumdan 8-10 haftalık olana kadar ayrı bir alanda bakımlarının sağlanacağını belirten Keskin, ekonomik kayıplara yol açan buzağı ölümlerinin önüne geçmek istediklerini kaydetti. İl Özel İdaresi'nin destekleri ile 50 çiftçiye 150 adet buzağı kulübesi alındığını söyleyen Keskin, "Bu örnek çalışma ile iş gücü ve ekonomik kayıplar azalacak, üretimde ve çiftçinin gelirinde artış sağlanacaktır." diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan da, idare olarak tarım ve hayvancılık alanında hazırlanan makul projelere destek vermeye devam ettiklerini söyledi. Sivas'ın en ücra köşesine kadar hizmet götürdüklerini vurgulayan Ayhan, modern tarımın uygulanabilmesine yönelik İl Özel İdaresi'nin önemli çalışmalara imza attığını kaydetti.

Konuşmaların ardından 50 çiftçiye buzağı kulübesi dağıtıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçilere Buzağı Koruması Kulübesi Dağıltıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement