Çiğli'de Memurları Sevindiren Sözleşme - Son Dakika
Yerel

Çiğli'de Memurları Sevindiren Sözleşme

Çiğli\'de Memurları Sevindiren Sözleşme

Çiğli Belediyesi ve Kamu Emekçileri Sendikalarına bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

25.09.2014 10:42  Güncelleme: 10:45

Çiğli Belediyesi ve Kamu Emekçileri Sendikaları'na bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) arasında memurları sevindiren toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Çiğli Belediyesi ve Tüm- Bel Sen Sendikası 2 Nolu Şube arasında 236 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın makamında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine Tüm-Bel Sen 2 Nolu Şube Başkanı Nurcan Çakır, İdari Sekreter Nihat Filiz, TİS Sekreteri Emre Ataş, Mali Sekreter Atilla Bingöl ile iş yeri temsilcileri Ali Ekber Aktaş, Hasan Teker ile Feride Yıldırım katıldı. Sözleşmeyi Başkan Arslan ile Sendika yönetici ve temsilcileri imzaladı.

Yeni sözleşmeye göre 490 TL olan iyileştirme yardımı 560 TL ye çıkarıldı. Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve yılbaşında ise 250 lira ikramiye verilecek. Yeni imzalanan sözleşme ayrıca birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta 100 TL ikramiye verilmesini ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde de kadın personelin izinli sayılmasını öngörüyor.

Törende konuşmasına, emek ve özgürlüğün bütün çalışanlar için ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini ve çalışanları mağdur etmemek için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyleyerek başlayan Başkan Arslan, her zaman çalışanların haklarından yana olduklarını belirtti. Memurlarla hayırlı bir toplu iş sözleşmesi gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Arslan, "Daha çağdaş, daha modern daha demokratik çalışma koşullarının yaratılması gerektiğine inanıyorum. Sendikal mücadelenin birlik beraberlik içerisinde, dayanışmayla yürütülmesi gereken bir süreç olduğunu biliyorum. İşte bu mücadelenin taçlandırıldığı doruk noktası da, yaptığımız toplu sözleşmemizin imzalanması oldu. Çalışanlarımızın elde ettiği kazanımlar bizi sevindirir. Onların memnun olduğu bir anlaşma bizim de mutlu olmamız anlamına gelir. Yeni toplu iş sözleşmemiz hepimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Şube Başkanı Nurcan Çakır ise 25 yıllık bir emeğin mücadelesi olduğunu belirterek "Bu süreçte ciddi mücadeleler verildi. Bize destek olduğu için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizler bu mücadelenin sonucunda bu sözleşmeyi imzalıyoruz. Yeni imzaladığımız sözleşmeye göre sosyal denge tazminatına yüzde 14 oranında artış sağlandı. Başkandan söz aldık, bir sonraki sözleşme çok daha iyi koşullarda imzalanacak. Tüm memur arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli'de Memurları Sevindiren Sözleşme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement