Çini Sanatı Ustası Olçar, Ölümünün 3. Yıl Dönümünde Anıldı - Son Dakika
Yerel

Çini Sanatı Ustası Olçar, Ölümünün 3. Yıl Dönümünde Anıldı

Çini Sanatı Ustası Olçar, Ölümünün 3. Yıl Dönümünde Anıldı

Kütahyalı merhum Çini Sanatı Ustası Sıtkı Olçar, ölümünün 3. yıl dönümünde Vali Şerif Yılmaz'ın da katıldığı törenle anıldı.

16.11.2013 23:18  Güncelleme: 00:21

Kütahyalı merhum Çini Sanatı Ustası Sıtkı Olçar, ölümünün 3. yıldönümünde Vali Şerif Yılmaz'ın da katıldığı törenle anıldı.

Merhum Sıtkı Olçar'ın kızı Çini Sanatçısı Nida Olçar ve Kütahyalı Çini Sanatçıları tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında Vali Şerif Yılmaz, ilk olarak merhum Sıtkı Usta'nın tarihi çini fırınını ziyaret ederek kızı Nida Olçar'dan çini üretimi hakkında bilgiler aldı.

Program daha sonra çini üreticileri toplu üretim tesislerinde devam etti. Burada ilk önce Nida Olçar'ın yeni üretim tesislerinin açılışını yapıp incelemelerde bulunan Valimiz Sayın Şerif Yılmaz, geçmişten günümüze kadar süre gelen üretim teknikleri ve yeni üretim modelleri hakkında bilgiler aldı.

tören sonrası, aynı zamanda bir ressam olan Kütahya Tanıtma Vakfı (KÜTAV) Başkanı Adil Özkan tarafından yapılan merhum Çini Ustası Sıtkı Olçar'ın karakalem portresi, Vali Şerif Yılmaz tarafından Olçar ailesine hediye edildi.

Anma törenine Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, Kütahyalı çini sanatçıları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çini Sanatı Ustası Olçar, Ölümünün 3. Yıl Dönümünde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement