Cizre Fen Lisesi'nin "Hz. Nuh'un Gemisi" Projesi Ankara Yolunda - Son Dakika
Yerel

Cizre Fen Lisesi'nin "Hz. Nuh'un Gemisi" Projesi Ankara Yolunda

Cizre Fen Lisesi\'nin "Hz. Nuh\'un Gemisi" Projesi Ankara Yolunda

Şırnak'ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Cizre Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Hz."

30.04.2012 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Cizre Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı " Hz. Nuh'un Gemisi Cudi Dağı'nda Karaya Oturdu" projesi, TÜBİTAK Van bölge yarışmasında birinci olmasının ardından, Türkiye finali yarışmasına katılmak ve sergilenmek amacıyla Ankara'ya davet edildi.

Cizre Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Ömer Zeren danışmanlığında, Rıza Danış, İsmail Aytış isimli öğrenciler tarafından yürütülen "Hz. Nuh'un Gemisi Cudi Dağı'nda Karaya Oturdu"

projesi TÜBİTAK Van bölge yarışmasında birinci olmasından sonra Ankara'da Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında yapılacak olan Türkiye finalinde yarışmak üzere Ankara'ya gidecek. 13-16 Mart tarihlerinde Batman Üniversitesinde düzenlenen TÜBİTAK Van bölge yarışmasında birinci olan Cizre Fen Lisesinin "Hz.

Nuh'un Gemisi Cudi Dağı'nda Karaya Oturdu" projesi, hem sergilenmek hem de yarışmak üzere 3 Mayıs'ta Ankara'ya gidecek. Hazırlanan proje ile Cizre ve Cudi Dağı'nın inanç turizmine açılması konusunda bölgeye çok büyük yararların getirileceği düşünülüyor.

Ankara'da sergilenecek olan proje ile ilgili bilgi veren Proje Danışmanı Ömer Zeren, "Projenin sergilenme aşaması için yazılı ve görsel kanıtlarıyla Hz. Nuh Gemisi'nin Cudi Dağı'nda karaya oturduğunu ortaya koyan ve zengin bir içeriğe sahip bin adet kitapçık basıldı. Hz. Nuh Gemisi'nin maketi, Cudi Dağı'nın üç boyutlu topoğrafya maketi, mini bir belgesel film ile beyaz bir güvercinin Hz. Nuh'un Gemisi'ne tufan sonrası canlılık belirtisi olarak, ağzında zeytin dalı ile dönmesi nedeniyle Cudi Dağı'na özgü

zeytin ağacı ve konu ile ilgili resimler sergilenecek. Ayrıca sergi standını ziyaret edecek olanlara, gökyüzünden İlahi kudretle Cudi'ye yağan Kudret Helvasından yapılan ve farklı bir tada sahip 'Gezu Tatlısı' ikram edilecek" dedi.

3-8 Mayıs 2012 tarihleri

arasında Ankara'da Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında yapılacak olan Türkiye finalinde yarışacak olan projenin bölgemiz için çok iddialı bir proje olduğunu ifade eden Fen Lisesi Okul Müdürü Murat Aydın, projenin final yarışmasında büyük bir başarı elde edeceğini belirtti. Aydın, "Proje Yarışmaları, ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel

gelişmelerine katkıda bulunmak amacı ile TÜBİTAK tarafından her yıl düzenleniyor. Öğrencilerimizin bu projeyi yaparken yoğun emek harcadığını ifade eden Aydın,"bizler de danışman öğretmen ve öğrencilerimizi bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, Ankara'daki yarışmada kendilerine başarılar diliyorum" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cizre Fen Lisesi'nin 'Hz. Nuh'un Gemisi' Projesi Ankara Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement