Çocuk Servisi Resimlerle Renklendi - Son Dakika
Yerel

Çocuk Servisi Resimlerle Renklendi

Çocuk Servisi Resimlerle Renklendi

Bartın Devlet Hastanesi Kadın Doğum Hizmet Binası’nda ‘Çocuk Servislerini Resimlendirme' çalışması tamamlandı.

11.06.2014 18:35

Bartın Devlet Hastanesi Kadın Doğum Hizmet Binası'nda 'Çocuk Servislerini Resimlendirme' çalışması tamamlandı.

Bartın Valiliği, Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kadın Doğum Hizmet Binasında 'Çocuk Servislerini Resimlendirme' çalışması başlatılmıştı. Bu çalışmalara ilave olarak Genel Sekreterlik çocuk servisinin hasta odalarının kapıları çizgi film karakterleri ile kaplama yapılarak çalışmalar tamamlandı.

Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, "Mayıs ayında başlatılan resimlendirme çalışması Vali Tevfik Başakar Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmeni ve yine aynı okulun 7. sınıf öğrencilerinden oluşan 13 kişilik bir ekiple gerçekleştirildi. Bartınlı duyarlı öğrencilerin yine Bartınlı çocuk hastalarına yapmış oldukları bu anlamlı çalışma hastane odalarının daha sıcak ortamlar haline gelmesini sağladı. Sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan bu çalışma, çocuk servisinde yatan çocuk hastalarımızın hastane ve sağlık çalışanlarına olan korkularını en aza indirip, hasta odalarının daha sıcak ortamlar haline dönüştürülmesini sağladı. Aynı zamanda çocukların sevdiği çizgi film karakterlerinin hasta odası duvarlarına çizilmesiyle, hastanemizde tedavi olmak için yatan çocuklarımızın ağrı ve acılarının bir nebze bile olsa, en aza indirilmesi hedeflenmiştir. Resimlendirme çalışmalarına hastane çalışanlarımızın da katılması ile etkinlik daha renkli hale geldi. Özellikle çocuk servislerinde çalışan hemşirelerimiz, tedavi hazırlama ünitelerinde, resim ve boyama çalışması yaparak projeye katkıda bulundular. Hasta odaları ile başlatılan çalışmaya, hastane koridoru ve hasta odası kapılarının giydirilmesi çalışması ile devam edildi. Bu çalışmada son zamanlarda çocukların ilgisini çeken çizgi film karakterleri kullanıldı. Bunun yanında çalışanlarımızın kuruma olan aidiyet duygusunu geliştirmek amacıyla, bu servislerde çalışan personellerimizin çocuklarının resimleri de kapılarda kullanıldı. Hasta odalarımızın numaralandırılması yerine, çizgi film karakteri ile anılan odalar haline dönüştürülmesi için de gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmaların devamında, önümüzdeki günlerde hastanemize çocuk kütüphane kazandırılması planlanmaktadır" denildi.

Yapılan çalışmaları yerinde değerlendirmek üzere Bartın Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir, Okul Müdürü Ersin Uzun, Görsel Sanatlar Öğretmeni Dilek Özmen ve öğrenciler çocuk servisine geçti. Ziyaretler esnasında hasta ve hasta yakınlarından olumlu tepkiler alan Genel Sekreter Açıkgöz, çalışmayı yapan öğretmen ve öğrencileri makamında ağırlayarak, teşekkür etti. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuk Servisi Resimlerle Renklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement