Çorlu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Çorlu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Çorlu\'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Çorlu'da da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, tebriklerin kabulü ve tören geçidi etkinleri ile kutlandı.

31.08.2012 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Çorlu'da da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, tebriklerin kabulü ve tören geçidi etkinleri ile kutlandı.

Zafer Bayramı etkinlikleri Atatürk Meydanında düzenlenen çelenk töreni ile başladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen törenler sabah saat 09: 00'da Çorlu protokolünün Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı.

Törene Çorlu Kaymakamlığı görevini yürüten Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Işık,

5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Atatürk anıtına çelenkleri sundular.

Ardından Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebriklerin kabulü töreninde Çorlu Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Mustafa Işık, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, resmi kurumların temsilcileri, askeri erkan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

Daha sonra Atatürk Meydanı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri düzenlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarda 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli Piyade Kurmay Yüzbaşı Mehmet Barlas; "Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve desteğinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri 90. yıl önce olduğu gibi bugünde ulusunun emrinde Laik, Demokratik ve Sosyal Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, bölünmez bütünlüğü, üniter ve ulus devlet yapısı ile yüce Türk ulusuna yönelmiş her türlü tehdidi ortadan kaldırma azim ve kararlılığı içerisindedir. Saygı Değer Çorlulular, bize bu zaferi kazandıran başta ulusumuzun ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan ve ulusu için bir saniye bile tereddüt etmeden hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anar, kahraman gazilerimize ve böyle bir Ordu yetiştirdiği içi yüce Türk milletine şükranlarımızı sunarız. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü tüm Çorlululara kutlu olsun" dedi.

Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törenlere katılan vatandaşlar askeri birliklere ve geçit törenindeki askerlere yoğun sevgi gösterisinde bulundular. Törenlerde askeri araçlar, zırhlı personel taşıyıcıları, Türk mühendislerinin eseri olan Fırtına obüsleri geçiş yaptı.

Protokol Koltukları Boş Kaldı

Çorlu'da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda çelenk sunma ve tebriklerin kabul törenine katılan siyasi partilerin ilçe başkanlarının Atatürk Meydanı'ndaki düzenlenen törenlere katılmamaları dikkat çekti. Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törenlerde protokol tribününde AK Parti, CHP ve MHP Çorlu İlçe Başkanları için ayrılan yerler, siyasi parti başkanları katılmadığı için koltuklar boş kalırken. 30 Ağustos Zafer Bayramı protokol tribününde Cumhuriyet Başsavcısı ve Adalet Komisyonu Başkanı için ayrılan koltuklarda boş kaldı.

(SŞ - )

31.08.2012 10: 22: 49

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorlu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement