Çorum'da "Güvenli İnternet Kullanımı" Paneli - Son Dakika
Yerel

Çorum'da "Güvenli İnternet Kullanımı" Paneli

Çorum\'da "Güvenli İnternet Kullanımı" Paneli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr.

31.05.2012 20:31

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Türkiye'de ayda bir abonenin bir ayda ortalama 211 SMS attığını, 263 dakikada görüşme yaptığını açıklayarak, Türkiye'nin SMS'te Avrupa birincisi, konuşma süresinde ise Avrupa ikincisi olduğunu bildirdi.

Çorum Valiliği Sosyal Etüt Proje Müdürlüğü ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından "Güvenli İnternet Kullanımı" konulu bir panel düzenlendi.

Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Başkanı Dr. Tayfun Acarer'in konuşmacı olarak katıldığı paneli Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Okumuş, Çorum Sosyal Etüt Proje İl Müdürü Esat Kolbaşı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi.

Panelde bir açılış konuşması yapan Çorum Sosyal Etüt Proje İl Müdürü Esat Kolbaşı, güvenli internet kullanımı konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması, farkındalık oluşturulması ve geleceğin teminatı çocuk ve gençlerin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Başkanı Dr. Tayfun Acarer, internetin, günümüzde çekirdek aile kavramını değiştirdiğine dikkat çekerek, anne, baba ve çocuktan oluşan çekirdek aileye, internetin de dahil olduğunun altını çizdi.

Merhum cumhurbaşkanlarından Turgut Özal ile birlikte telekomünikasyon sektöründe başlayan atağın günümüzde artarak devam ettiğini dile getiren Acarer,"Türkiye'deki telekomünikasyon alt yapısı konusunda hiç mütevazi değilim. Bugün telekomünikasyon sektöründe bir çok Avrupa ülkesinden daha iyi noktadayız" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum'da 'Güvenli İnternet Kullanımı' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement