Çorum Valiliği Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Çorum Valiliği Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Düzenledi

Çorum Valiliği Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Düzenledi

Çorum Valiliği tarafından düzenlenen bağımlılıkla mücadele eğitim programı devlet tiyatro salonunda gerçekleştirildi. Programa birçok kurum ve kuruluşun temsilcileri katıldı. Eğitim sonunda hocalara teşekkür belgesi verildi.

24.05.2024 16:26  Güncelleme: 16:29

Çorum Valiliği tarafından düzenlenen bağımlılıkla mücadele eğitim programı devlet tiyatro salonunda gerçekleştirildi.

Eğitim Programına Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Hitit Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Eşref Savaş Başcı, Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Naim Çetinkaya, Kurum Müdürleri, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon kurulu üyeleri, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenleri, sosyal hizmet uzmanları, hemşireler, psikologlar, din görevlileri, gençlik merkezi koordinatör ve liderleri katıldı.

Eğitim programı öncesinde bir konuşma yapan Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Bir ülkenin geleceğe güvenle bakması, yetiştirdiği gençliğin kendisiyle barışık, çevresiyle uyumlu, sağlıklı, duyarlı ve tutarlı olmasıyla mümkündür. Bu nedenle insanların sağlığını ve huzurunu bozan, huzur ve güven dolu yarınlara erişmesini engelleyen başta uyuşturucu olmak üzere her türlü zararlı alışkanlıkla mücadele en önemli önceliklerimizden biri olmalıdır.

Bağımlılıkla mücadele sadece emniyet ve asayişin konusu değil tüm toplumumuzu, kurumlarımızın tamamını ilgilendiren ve topyekün mücadeleyi gerektiren bir husustur. Bağımlılıkla mücadelede iyi bir koordinasyon içerisinde önleme boyutlu çalışmalar yapmak çok önemli ve bunu önemsiyoruz. Bu nedenle Bağımlılıkla Mücadele İl ve İlçe Koordinasyon Kurullarımız, belediyemiz, üniversitemiz, ilgili tüm kurumlarımız ve STK'larımız ile birlikte yürütmüş olduğumuz önleme boyutlu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca Amatör spor kulüplerimiz, Satranç Federasyonu İl Temsilciliğimiz, Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu İl Temsilciliğimiz ile birlikte çocuklarımızın ve gençlerimizin bağımlılık yapıcı maddelerden uzak durması, vakitlerini verimli ve kaliteli bir şekilde geçirmelerini sağlayacak çalışmaları da yürütüyoruz.

Bağımlılıkla mücadelede bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmaya yönelik uzmanlar tarafından verilen eğitimler büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle bu eğitim programını düzenliyoruz. Bizlere bu eğitimi verecek olan değerli akademisyen hocalarımıza davetimizi kabul ettikleri için tekrar teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Vali Dağlı'nın konuşmasının ardından, önceki yıllarda Çorum'da Vali Yardımcılığı görevinde de bulunan Kamu Yönetimi ve Eğitim Uzmanı Dr. Ayhan Özkan'nın Moderatörlüğünde, Lokman Hekim Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zehra Arıkan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Berna Uluğ, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Dilci, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Arslan ve Hayat Boşluk Kabul Etmez Bağımlılıkla Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Dr. Mustafa Uzun tarafından Alkol Bağımlığı, Madde Bağımlılığı, Dijital Bağımlılık ve Tütün Bağımlığı konularında eğitimler verildi.

Eğitim sonrası gerçekleştirilen soru-cevap bölümünün ardından, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı tarafından eğitim veren hocalara teşekkür belgesi tevdi edildi. Toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile eğitim programı sona erdi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum Valiliği Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement