Cü'de "Geçmişten Günümüze Paylaştığımız Avrupa" Paneli - Son Dakika
Yerel

Cü'de "Geçmişten Günümüze Paylaştığımız Avrupa" Paneli

Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) "Geçmişten Günümüze Paylaştığımız Avrupa" paneli düzenlendi.

26.03.2012 15:06

Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) "Geçmişten Günümüze Paylaştığımız Avrupa" paneli düzenlendi.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB Bilgi Merkezleri, Cumhuriyet Üniversitesi ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen panelde konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, üniversitelerin temel görevlerinin kültürel dayanışma, ortak eser üretme ve birlikte çalışmak olduğunu söyledi.

Yüzyıllar önce Sivas'ın medreseler şehri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Dökmetaş, şunları kaydetti:

"Üniversitelerin temel görevleri kültürel dayanışma, ortak eser üretme ve birlikte çalışmaktır. El ele verip birlikte çalışıldığında hem şehrin hem de üniversitenin gelişmesi için hiçbir neden yok. Üniversitemiz bugün 38 yaşında. 16 fakültesi 36 bine yakın öğrencisi ile üniversiteler şehrinde bir üniversite. Yüzyıllar önce Sivas bir medreseler şehri. Evliya Çelebi Sivas'taki medreselerden övgüyle söz etmiş. Medreselerin ihtişamından ve kullanım şekillerinden hayırseverlerin katkılarından ve öğrencilerin başarılardan bahsetmiştir. Sivas türkülerin başkenti. Evliya Çelebi Osmanlı toprağında olan olmayan birçok yeri gezmiş. Not tutmuş sevgili öğrenciler günlüklerinizi tutun ve olayları yorumlayın. Çocuklarınıza ve torunlarınıza bırakabileceğiniz en önemli eserlerden bir tanesi."

UNESCO 2011 Evliya Çelebi yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen panele, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Narlı ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım da katıldı.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cü'de 'Geçmişten Günümüze Paylaştığımız Avrupa' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement