Cü'de Kariyer ve Girişimcilik Günleri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Cü'de Kariyer ve Girişimcilik Günleri Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle "Öğrencilerle İşverenlerin Buluştuğu Kariyer ve Girişimcilik Günleri" paneli düzenlendi.

28.02.2014 16:45

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle "Öğrencilerle İşverenlerin Buluştuğu Kariyer ve Girişimcilik Günleri" paneli düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, panelin 1. oturumunda yaptığı konuşmada, Çalışma ve İş Kurumunun çok önemli bir görev yaptığını ifade ederek, "Öğrencilerimizin firma yetkilileri ile görüşerek kendilerinin mesleki bilgi ve becerilerinden faydalanmaları ve meslek edinmeleri konusunda önemli bir panel gerçekleştiriyoruz" ifadesini kullandı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nabi Soysal ise işsizlik sorununa dikkati çekerek, şunları söyledi:

"İşsizliğin en önemli nedenlerinden biri de mesleksizliktir. Bu bağlamda mesleği olmayanlara meslek edindirmek, mesleki açıdan yetersiz olanları yeterli duruma getirmek ve meslek değiştirmek isteyenlere eğitim vermek gibi etkinlikler düzenlemekteyiz. Öğrencilerimize böylelikle içinde yaşadıkları şehirdeki firmaları tanıtmak, onların çalışma olanaklarını aktarmak ve çalışabilecekleri iş yerleri hakkında bilgi vererek rehberlik etmek istiyoruz."

Konuşmaların ardından CÜ Öğretim Görevlisi Fuat Çamlıbel ve İŞKUR adına Erdem Coşkun sunum gerçekleştirdi. Daha sonra panelin 2. oturumuna geçildi.

Panele Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Çetin Özdemir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cü'de Kariyer ve Girişimcilik Günleri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement