Cü'de "Madde Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele" Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Cü'de "Madde Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele" Konferansı Düzenlendi

Cü\'de "Madde Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele" Konferansı Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında "Madde Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele" konulu konferans düzenlendi.

17.12.2013 09:44

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında "Madde Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele" konulu konferans düzenlendi.

CÜ Amfide düzenlenen konferansa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Sivas Yeşilay Derneği Şube Başkanı Bülent Akın, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri Şeyma Tatlıcak, Kübra Avcı, Hakan Fatih Ünver ve Hakan Yıldızdağ'ın ders kapsamında hazırladıkları konferansta Sivas Halk Sağlığı Psikologu Aytaç Komşucu ve Emniyet Müdürlüğü Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amiri Komiser Ergün Işıldar sunum gerçekleştirdi.

Halk Sağlığı Psikologu Komşucu, uyuşturucu maddelerin ortak yapısının keyif verici maddeler olduğunu söyleyerek "Bağımlılık yapan maddeler arasında tütün, sigara, alkol, uyuşturucu maddeler ve kokain var. İlk olarak sigara ve alkolle keyif verici maddelerle başlanılıyor. İlk temas çok önemli kişi sürekli aynı maddeyi alır. Bu beynin illüzyon yapması gibidir. Liseli gençlerin Yüzde 74'ü alkol kullanıyor. Birçok kişi bağımlı olduğunun farkında bile değil. Madde bağımlılığına etken olarak ise çevre, aile, arkadaş ortamı gibi faktörler yer alıyor." şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürlüğü Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amiri Komiser Ergün Işıldar ise bağımlılık tanımından bahsederek bağımlı olunan maddenin sahte bir iyi oluş hali sağladığını söyledi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cü'de 'Madde Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement