Cü'de Toplu Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Yerel

Cü'de Toplu Mezuniyet Sevinci

Cü\'de Toplu Mezuniyet Sevinci

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) 2011-2012 Akademik Yılı toplu mezuniyet töreni düzenlendi.21 yaşındaki engelli öğrenci, İktisadi ve İdari Fakültesi İktisat Bölümü birincisi olarak törene katılanlardan büyük alkış aldı.

06.06.2012 21:29

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) 2011-2012 Akademik Yılı toplu mezuniyet töreni düzenlendi. 21 yaşındaki engelli öğrenci, İktisadi ve İdari Fakültesi İktisat Bölümü birincisi olarak törene katılanlardan büyük alkış aldı.

CÜ Amfi Tiyatroda düzenlenen mezuniyet törenine, Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, CÜ Rektörü Prof. DR. İlyas Dökmetaş, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Dökmetaş, üniversiteye yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, mezun olan öğrencilere ileri dönemlerde başarılar dileyerek, öğrencileri Sivas'tan memnun etmek için çalıştıklarını söyledi.

Vali Ali Kolat da, Sivas'ın insana huzur ve güven verdiğini söyleyerek, Sivas'ın güvenli kent olmasındaki çalışmaları desteklediklerini kaydetti. Kolat, "Huzur ve güven içerisinde bu ve noktaya geldiniz. İnşallah eğitimlerine devam eden arkadaşlarımızda, huzur ve güven içerisinde eğitimlerine devam edeceklerdir" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, 2011-2012 Akademik Yılı içerisinde fakülte ve meslek yüksekokullarda eğitim dereceye giren öğrenciler, teker teker sahneye çağrılarak protokol tarafından teşekkür belgesi verildi.

"ENGELLİ ÖĞRENCİ BÖLÜM BİRİNCİSİ OLDU"

Öte yandan, doğuştan engelli olduğu öğrenilen 21 yaşındaki Çiğdem Özdemir, İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi İktisat Bölümü birinci bitirerek, törene katılan katılımcılardan büyük alkış aldı. Özdemir, tekerlekli sandalyesi ile sahneye gelerek teşekkür belgesini aldı.

Bölüm birincileri mezuniyet kütüğüne isimlerini çakarken, keplerin havaya atılması ile tören sona erdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cü'de Toplu Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement