Çubuk'ta Zabıta Denetimleri - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Zabıta Denetimleri

Çubuk\'ta Zabıta Denetimleri

Çubuk'ta 2013 yılı boyunca işyerlerine yönelik denetimlerin devam ettiği ve gerekli cezai işlmelerin uygulandığı bildirildi.

03.01.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk'ta 2013 yılı boyunca işyerlerine yönelik denetimlerin devam ettiği ve gerekli cezai işlmelerin uygulandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, yıl içinde bin 824 şikayeti değerlendirerek sonuca bağlayan Zabıta Müdürlüğü, şikayet ve ihbar üzerine 859 işyerini denetledi, bu işyerlerinden 9'una, çeşitli eksiklikler nedeniyle idari yaptırım karar tutanağı tanzim etti.

Düzenlenen bir program çerçevesinde öncelikle şehir düzeni ve halk sağlığını ilgilendiren işyerlerinin denetlendiğini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden,  zabıta müdürlüğünün personeli ile halkın sağlığı, huzuru ve güvenliği için zaman gözetmeksizin görev yaptığını belirterek, 2013 yılı boyunca, yaklaşık 100 iş kolunda bin 450 adet ruhsatlı iş yerinin özellikle gıda üretim ve satış noktaları olmak üzere birkaç kez denetlendiğini belirtti.

Özden, şunları kaydett:

"180 iş yerine, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, 98 iş yerine tatil ruhsatı verilmiştir. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyet gösterdiği tespit edilen ve belediyemiz tarafından kapama cezası verilen işyeri sayısı 61 adettir. Kanuni kriterlere uymayan 56 gerçek ve tüzel kişiye kabahatler kanunun ilgili maddelerince zabıtamız tarafından cezai işlem uygulandı. Ayrıca 11 adet iş yerine kaldırım işgali nedeniyle cezai işlem uygulandı."

Her şeyi halkın sağlığı için yaptıklarını dile getiren Özden, "Biz esnafla sürekli iletişim halinde olan bir Zabıta Müdürlüğü modeli oluşturmak için uğraşıyoruz. İlçe halkımız istek ve şikayetlerini 838 25 52 ve alo 153 numaralı telefondan iletebilirler" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Zabıta Denetimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement