Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmen listelerinin askıya çıkarılmasının ilk gününde Kocaeli'deki muhtarlıklarda yoğunluk yaşanmadı.

02.07.2014 16:41

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmen listelerinin askıya çıkarılmasının ilk gününde muhtarlıklarda yoğunluk yaşanmadı.

Sıcaklıkların yaklaşık 30 dereceyi bulduğu Kocaeli'de bazı vatandaşlar oy kullanacakları yerleri öğrenmek için muhtarlıkların yolunu tuttu.

İzmit Kadıköy Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'ndan aldıkları seçmen listelerini bugün sabah saatlerinde astıklarını belirterek, insanların bu durumu yeni öğrendiğini kaydetti.

Vatandaşların zaman zaman muhtarlıklara gelerek listeleri kontrol ettiğini ifade eden Yıldırım, insanların oruçlu olması ve havaların sıcak seyretmesi dolayısıyla ilk günde yoğunluk yaşanmadığını bildirdi.

Yıldırım, 9 Temmuz'a kadar listelerin askıda kalacağını dile getirerek, "İlk gün yoğunluk pek yok. Son günlere doğru yoğunluk artacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri gündemde yer alıyor. İnsanlar zannediyorum yarından itibaren yoğun şekilde listeleri kontrol etmek için muhtarlığımıza gelmeye başlayacaktır. 30 Mart yerel seçimlerinde de böyle oldu. İlk gün az gelen oldu ama son günlere doğru yoğunluk arttı" diye konuştu.

Mehmet Ali Paşa Mahallesi Muhtarı Yaşar Doğan da bazı vatandaşların sabah saatlerinde muhtarlığa gelerek listelerde isimlerini kontrol ettiğini belirterek, yoğunluğun gelecek günlerde artacağını anlattı.

Vatandaşlardan Ergün Kaymak ise ikamet kaydını daha öncede Kadıköy Mahallesi'ne aldırdığı ifade ederek, ilk muhtarlığa gelerek oyunu hangi mahallede kullanacağını öğrenmek istediğini söyledi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement