Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

Cumhuriyet'in kuruluşunun 89'uncu yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı, Bilecik'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

29.10.2012 11:48

Cumhuriyet'in kuruluşunun 89'uncu yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı, Bilecik'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Valilik'te tebrikleri kabul etti. Edebali Stadı'nda düzenlenen tören alanına geçen Akpınar, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Akpınar, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in, başta devlet başkanı olmak üzere, devletin temel organlarının belli aralıklarla yenilenen seçimlerle göreve getirildiği bir yönetim biçimi olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'te egemenliğin kayıtsız şartsız milletin ve halkın kendi kendisini yönetme yetkisini temsilcileri aracılığıyla kullandığını ifade eden Akpınar, şöyle konuştu:

"Bu yönetimde halkın seçme ve seçilme hakkı vardır. Devlet yönetimi, sınıfların, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin eline bırakılamaz. Yöneticiler, veraset yoluyla makamlarını sürdürmezler. Büyük Önder Atatürk'ün ifadesi ile

'cumhuriyet fazilettir'. Ne mutlu bize ki milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur. Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye'yi, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımalıyız. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan bu hedefe bugün her zamankinden daha yakınız. Bugün ülkemiz, etrafında yaşanan bütün olumsuz gelişmelere, küresel ekonomik krizlere rağmen, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesinde istikrar ve refahın sembolü bir ülke haline gelmiştir."

Konuşmanın ardından Akpınar, gençler tarafından getirilen Türk bayrağını teslim aldı. Edebali Stadı'ndaki tören, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, halk oyunları ekibi ve 2. Jandarma Eğitim Komutanlığı Bando Takımı'nın gösterisi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 89'uncu yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve tören geçişiyle sona erdi.

Törenlere, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Baro Başkanı Halime Aynur, vali yardımcıları Metin Çınar, Mehmet Öksüz, Ekrem Ballı, Süleyman Deniz, Hasan Kayhan ve Eflatun Can Tortop, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Deniz Açık - BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement