D.Ü'den 130 Bin Dolarlık Uluslararası İşbirliği Anlaşması - Son Dakika
Yerel

D.Ü'den 130 Bin Dolarlık Uluslararası İşbirliği Anlaşması

D.Ü\'den 130 Bin Dolarlık Uluslararası İşbirliği Anlaşması

Dicle Üniversitesi, University of California Davis, Florida International University ve Global Crop Diversity Trust üniversiteleri ile işbirliği protokolü imzalandı.

09.01.2015 23:55

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve University of California Davis, Florida International University (FIU) ve Alman Kuruluşu olan Global Crop Diversity Trust (GCDT) üniversiteleri ile işbirliği protokolü imzalandı.

"Bitkilerde kuraklığa karşı genlerin araştırılması" adlı proje ile Ziraat Fakültesi, 3. Projesini de hayata geçirdi. Proje için Dicle Üniversitesinden öğretim üyeleri ve öğrenciler 3 aylık süre ile moleküler ve fizyolojik çalışmalar yapmak üzere UCDAVIS, ABD ye gönderildi.

Projenin Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bünyesinde bulunan sera ve laboratuvar giderleri, toplam 135.000 USD olarak belirlendi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Bükün 'ün yürütücü olarak görev aldığı projede aynı zamanda ABD den Prof. Dr. Doug Cook proje genel koordinatörü olacak.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı makamında ziyaret eden ve proje ile ilgili bilgi veren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Bükün, yapılan ön protokol anlaşmasına göre, akademik konularda iki üniversite arasında her türlü işbirliğinin yapılacağını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç da Dicle Üniversitesi'nin birçok uluslararası Üniversite ile bilimsel anlaşmalara imza attığını söyledi. Rektör Saraç, Amerika ve Almanya gibi ülkelerin önde gelen üniversitelerinin Dicle Üniversitesine güvenerek bilimsel projelerde ortak çalışma isteği, Dicle Üniversitesi'nin uluslararası camiada güvenirliğini ve bilimsel yetkinliği açıkça göstermektedir," dedi. Ülkemize ve Diyarbakır'a bu güveni ve gururu kazandıran herkese teşekkür ettiğini belirten Rektör Saraç, uluslararası işbirliği çalışmalarının artan bir ivme ile devam edeceğinin de müjdesini verdi. Protokol, Rektör Saraç ile Dekan Bükün tarafından imzalandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel D.Ü'den 130 Bin Dolarlık Uluslararası İşbirliği Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement