Dağkızılca Fidancılık Üssü Olacak - Son Dakika
Yerel

Dağkızılca Fidancılık Üssü Olacak

Dağkızılca Fidancılık Üssü Olacak

Seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerine devam eden Torbalı Belediye Başkan Adayı Ufuk Yörük, Dağkızılca köyüne gitti.

17.02.2014 11:49  Güncelleme: 11:48

Seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerine devam eden Torbalı Belediye Başkan Adayı Ufuk Yörük, önceki akşam da Dağkızılca Köyü'ne gitti. Belediye Başkanı İsmail Uygur ve CHP İlçe Başkanı Faruk Akpınar'ın da eşlik ettiği Yörük, Dağkızılca Köyü'nün fidan üssü olabileceğini ve köyde kiraz festivalinin yapılabileceği bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti. Kahvehane toplantısına onlarca köylü ilgi gösterdi.

DAĞKIZILCA KÖYÜ ÖNEMLİ BİR NAHİYE

Karşılıklı sohbet havasında geçen toplantıda Ufuk Yörük, köylü vatandaşlarla sohbet etti. kendisinin de bir çiftçi çocuğu olduğunu belirten Yörük, "Dağkızılca Köyü çocukluğumda da çok sık geldiğim bir köy. Rahmetli Murtaza amca babamın asker arkadaşıydı. O yüzden Dağkızılca köyünün bölge için sahip olduğu önemi, ihtiyaç ve sıkıntılarını da çok iyi biliyorum. Ben hep Dağkızılca Köyü'nü bir nahiye olarak algıladım. Benim için burası hala bir nahiye, önemli bir merkez" dedi.

"KÖYLERİMİZİN YAŞAMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Köylü vatandaşları da konuşturup sorun ve taleplerini dinleyen Yörük, "Biz köylerimizin yaşamasını istiyoruz. Köylerimizin köy olarak kalmasını istiyoruz. Köylerimizin sıcak ve içsel bir anlamı var. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da söylediği bir söylem var; yerelde kalkınma. Yerelde kalkınma da köylerimizden başlar. Şehirler bir şekilde gelişiyor ama köylerimizin daha güçlü olması gerekiyor. Çünkü köylerimizin geçim kaygısı ile boşaltılmasını istemiyoruz. Şehirlerdeki aktiviteleri bir şekilde köylerimizde yaşatmak istiyoruz. Dağkızılca'da bir kiraz festivalimiz neden olmasın" dedi.

YÖRÜK, "EL BİRLİĞİ İLE, GÖNÜL BİRLİĞİ İLE YAPACAĞIZ"

Ulaşım sorununa da kısa sürede çözüm üreteceklerini ifade eden Yörük, "Kavga ise kavga, mücadele ise mücadele edip Dağkızılca köyümüzün ulaşım sıkıntısını çözeceğiz. Bu konuda sizlerden gelen talepler var. Bunlarla yakından ilgileneceğiz. İkinci bir konuda Dağkızılca köyümüzde köy kalkınma kooperatifimiz var. Bu kooperatifimizle ortak çalışma, ortak projeler üretip Dağkızılca Köyü'ni bir fidan üssü haline getirebiliriz. Tüm bu çalışmaları el birliği ile, gönül birliği ile gerçekleştireceğimize inanıyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.

"BİZİM İŞİMİZ SANDIKLA, GEREKEN CEVABI SANDIKTA VERECEĞİZ"

Köylü vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kahvehane toplantısında Belediye Başkanı İsmail Uygur ile CHP İlçe Başkanı Faruk Akpınar da birer konuşma yaptılar. Başkan Uygur yaptığı konuşmada, "8 yıl önce yaşanan bir olay nedeniyle aday olamıyorum, bunları uzun uzun anlatmaya gerek yok, zaten hepiniz biliyorsunuz. Bir memurun yerini değiştirdik siyasi yasaklı olduk, evinden ayakkabı kutuları çıkanlar serbest dolaşıyor, operasyon yapan binlerce polisin yerini değiştirdiler kimse ceza almadı. Biz gereken cevabı sandıkta verelim, mahkeme ile işimiz yok. Bizim işimiz sandık. Adayımız da Ufuk Yörük kardeşimiz. Ufuk kardeşimi önce Allah'a sonra da sizlere emanet ediyorum. Bize sahip çıktığınız gibi ona da sahip çıkacağınızı umuyorum" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dağkızılca Fidancılık Üssü Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement