DDY Dava Saçtı Taşlar Söküldü - Son Dakika
Yerel

DDY Dava Saçtı Taşlar Söküldü

DDY Dava Saçtı Taşlar Söküldü

Buca'da kullanılmayan demiryolu hattına yıllar önce döşenen parke taşları, Devlet Demiryollarının açtığı dava sonucu söküldü.

03.03.2014 14:03  Güncelleme: 14:07

Buca Belediyesi, Buca'da kullanılmayan demiryolu hattına yıllar önce döşenen parke taşlarını, Devlet Demiryolları'nın açtığı dava sonucu sökmek zorunda kaldı. DDY'nin 290 bin lirayı icra ile tahsil ettiği Buca Belediyesi durumu yurttaşlara pankartlar asarak duyurdu.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, yıllardır halkın özellikle spor amaçlı yürüyüş parkuru olarak da kullandığı bölgede döşenen taşlar ile ilgili açılan davanın sonuçlandığını söyledi. DDY'ye bölgedeki bir bölüm için kira ödendiğini de ifade eden Tatı, "Biz göreve gelmeden önce bu yolda kilit taş döşemesi yapılmıştı. Devlet demiryolları 2009 yılında belediyemizi dava etti. DDY açtığı davada bu yolun belediye tarafından tecavüzen kullanıldığını belirtmişti. Kullanılmayan bu hat genellikle vatandaşlarımızın sakin olması sebebiyle yürüyüş yolu olarak kullandığını biliyoruz. Biz mahkeme kararına rağmen bu yolun halkın lehinde kullanılması için son ana kadar bekledik. Ancak, DDY geçtiğimiz günlerde faizleriyle birlikte 290 bin liralık alacağını icra yoluyla isterken, 7 gün içinde yolun sökülmesini de talep etti" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DDY Dava Saçtı Taşlar Söküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement