Demirci, 3'üncü Köprü Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Demirci, 3'üncü Köprü Çalışmalarını İnceledi

Demirci, 3\'üncü Köprü Çalışmalarını İnceledi

Habur Mülki İdare Amiri Suat Demirci ile Silopi İlçe Kaymakamı Ali Arıkan, Irak sınır hattında yapımına başlanan 3’üncü köprü çalışmalarını inceledi.

18.02.2015 16:13

Habur Mülki İdare Amiri Suat Demirci ile Silopi İlçe Kaymakamı Ali Arıkan, Irak sınır hattında yapımına başlanan 3'üncü köprü çalışmalarını inceledi.

Habur Mülki İdare Amiri Suat Demirci, Silopi Kaymakamı Ali Arıkan, Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdür yardımcısı Ahmet Sağlam ve beraberindeki bir heyet 3. köprü çalışmalarını yerinde görmek için Kuzey Irak tarafına geçti. Yetkililer burada köprü çalışmasını inceledikten sonra ve çalışmalar hakkında mühendislerden bilgi aldı. 3. Köprü hakkında detay bilgi veren Şırnak İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü Selma Özçınar, "Köprümüz Ekim ayı içerisinde ihale yapılmış olup 14 Ekim itibari ile yer tespiti yapılmıştır. Köprümüzün açıklığı 286 metredir. Genişliği 35 metredir. 3 gidiş şeridi, 3 geliş şeridi bulunmaktadır. Şuan itibari ile köprümüzün A2 ve P7 ayakları yani iki adet ayağının fore kazık işlemleri tamamlanmıştır. Çalışmalar devam etmektedir. İşin sözleşme bedeli 24 milyon 432 bin liradır. Çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Köprü çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Habur Mülki İdare Amiri Suat Demirci ise, "Arkadaşlarla beraber 3. köprünün ayaklarının çalışmalarını kontrol etmek maksadıyla geldik. Kısa zamanda bu 3. köprünün sorunlarını halledip devamında hızlı bir şekilde köprüyü bitirip hizmete açılması çalışmaları takip ediyoruz" diye konuştu.

Çalışmaların tek taraflı yapıldığını ifade eden Demirci, "Şuan için bu taraftan başlamıştır fakat kısa zamanda diğer fore kazık için gelecek diğer makine ile beraber öbür taraftan başlamayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Köprünün sona ermesi ile birlikte hızlı şekilde transit geçişlerin sağlanacağı ve sıkıntıların sona ereceğini belirten Demirci, "Şerit sayısı artacağı için o anlamda turistik geçişlerde de daha çabuk işlem yapma imkanı olacak. Bu kadar sıra kalmayacak. Özellikle turistik geçişlerdeki küçük araçlar ve otobüslerin öyle bir avantajı olacak. Diğer köprülerde bakıma alınıp bakımı yapıldıktan sonra 3 köprü hizmete geçtiği zaman çok rahat biçimde vatandaşımıza hizmet verme konusunda bir avantajımız olacak" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından yetkililer, Iraklı yetkililer bir süre görüştükten sonra Silopi'ye geri döndü. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demirci, 3'üncü Köprü Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement