Demirci'de Devletten İhtiyaç Sahibi İki Aileye Ev - Son Dakika
Yerel

Demirci'de Devletten İhtiyaç Sahibi İki Aileye Ev

Demirci\'de Devletten İhtiyaç Sahibi İki Aileye Ev

Demirci'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ahmetler ve Serçeler mahallesinde yaşayan ihtiyaç sahibi iki vatandaşa ev yapıldı.

20.05.2014 16:06  Güncelleme: 16:16

Manisa'nın Demirci ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ahmetler ve Serçeler mahallesinde yaşayan ihtiyaç sahibi iki vatandaşa ev yapıldı.

Evlerin teslim törenine Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Selami Selçuk, İlçe Emniyet Müdürü Rıza Akın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Demirci Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İslam Köse, AK Parti Demirci İlçe Başkanı Mustafa Bakır, Vakıf Mütevelli Heyeti ve mahalle sakinleri katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Çelik, ailenin durumu, yapılan ev ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.Belediye Başkanı Selami Selçuk ise vatandaşlara yeni evlerinde huzurlu oturmaları dileklerinde bulundu.

Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin ise konuşmasında "İhtiyaç sahibi kardeşimizin, böyle bir yapıya kavuşturmanın sevincini yaşıyorum. Devletin bize emanet ettiği, ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarının giderilmesi için paraların, yerlerine ulaşması bizleri mutlu ediyor ve vicdanen de rahatlatıyor. Hayra vesile olmak hayrı yapmak gibidir deniyor. Bizlerde vesile oluyor ve dualar alıyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin sözlerini sıkça duyuyoruz. Bizler ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesinin takipçisiyiz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, Türkiye'ye örnek çalışmalar sergiliyor. Öyle ki ihtiyaç sahipleri bizlere müracaat etmelerine gerek kalmadan evlerinde durumları tespit edilir hale geldi. Hastalar, yaşlılar, bakıma muhtaçlar, engelliler ve ihtiyaç sahipleri tüm yardımlardan faydalanır hale geldi." dedi.

Kaymakam Sezgin, "Daha önceleri cüzi miktarda paralar veriliyordu veya ev ihtiyacı olan kişilere kira yardımı yapılıyordu. Şimdi iş kuracaklara iş yeri açma desteği veriyoruz. İhtiyaç sahiplerine ev yardımı yapılıyor. Bu ailenin evi üzerlerine göçmek üzere idi. Biz tespitimizin akabinde kiralık ev tuttuk ve şimdi de evleri tamamladık. Kendi evlerine kavuştular. Kendilerine hayırlı uğurlu olsun der, evlerinde sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam dilerim." diye konuştu.

Kaymakam Yalçın Sezgin ve beraberindekilerin evleri incelemeleri sırasında, yeni evine kavuşan Döndü Çetin ve Hasip Sarı ise çok mutlu olduğunu belirterek evin yapımına yardım eden başta Kaymakam Yalçın Sezgin olmak üzere herkese teşekkür ettiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demirci'de Devletten İhtiyaç Sahibi İki Aileye Ev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement