Demirtaş: "Projelerimiz Konuşacak" - Son Dakika
Yerel

Demirtaş: "Projelerimiz Konuşacak"

Demirtaş: "Projelerimiz Konuşacak"

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 2009-2010 yıllarını 'toparlanma', 2011 yılını 'atılım', 2012'yi ise 'hizmette altın yıl' olarak değerlendirdi.

21.06.2012 14:18

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 2009-2010 yıllarını 'toparlanma', 2011 yılını 'atılım', 2012'yi ise 'hizmette altın yıl' olarak değerlendirdi.

Çöp toplama hizmeti ile ilgili kamulaştırma önceliğini anlatan Başkan Necattin Demirtaş, "Eskiden temizliğe KDV dahil 10 milyon lira civarında yıllık ödeme yapıyorduk. Türkiye'de özelde çöp toplama işini 4 ya da 5 firma yapıyor. Bu firmalar birbirlerinin aynısı. Türkiye'yi paylaşmışlar. Geçmiş dönemlere bakın. Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy, 19 Mayıs, Giresun, Trabzon gibi belde, ilçe ve şehirlerde temizlik işini aynı firma yapmış. İnceleyin. Kendi aralarında anlaşmışlar. Birbiriyle istişare halinde olan özel temizlik firmaları. Bunların sayısı 4'ü, 5'i geçmez. Bu firmalar kendi arasında anlaşma sağladığı zaman 10 liralık işi 20 liraya, 20 liralık işi 30 liraya yapabiliyor. 2009 yılında İlkadım Belediyesi'nde yapılan anlaşma gereği temizlik ihalesi yıllık, 10 milyona verilmiş. Şu anda bizim kendi hesaplarımıza göre yılda yaklaşık mali hesaplarımızla 5 milyona temizlik işini yaptık. Her yıl 5 milyon tasarruf sağladığımızı hesaplarsak, 5 yılda 25 milyon cebimizde kalıyor. Bu parayı da halkımızın hizmetinde kullanıyoruz" dedi.

REKOR SAYIDA ARAÇ ALIMI

Halktan alınan vergi payları ile hizmet yaptıklarını, parasız hizmet yapmanın mümkün olmadığını anlatan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, üç yıllık görev süresi içersinde belediyeye miktar ve değer olarak rekor sayıda araç kazandırdıklarını ifade etti. 2010 yılında 18 çöp kamyonu, 20 hizmet aracı, 2011 yılında ise 1 adet Amman marka silindir, 1 adet kargo 3232 C sathi asfalt kaplama aracı, 1 adet Komatsu marka greyder, 2 adet Azura temizlik aracı, 4 adet Mercedes marka sulama tankeri, 4 adet Mercedes marka damperli yük kamyonu aldıklarını anlatan Demirtaş, "Göreve geldiğimizde önce, ekonomik sıkıntılardan dolayı iş yapamaz duruma gelen belediyenin yeniden hizmet üretir hale gelmesi için çeşitli tasarruf tedbirleri uygulamaya koyduk. Mevcut borçlar yeniden yapılandırılarak ödemeler düzene soktuk. Ekonomik tedbirlerin ardındansa

projelerimizi devreye koyduk" diye konuştu.

2012 YATIRIM BÜTÇESİ 37 MİLYON TL

2012 yılı itibariyle yatırım bütçesinin 37 milyon lira olduğuna dikkat çeken Demirtaş, "Göreve başladığım 2009 yılında belediyemizin genel bütçesi 40 milyon liraydı. 2012 yılı bütçesinde sadece Fen İşleri Müdürlüğümüzün yatırım bütçesi 37 milyon liradır. Biz, şu anda 200 sokağa aynı anda girdik. Bir yandan parke ve kaldırım taşı döşeme bir yandan da asfalt kaplama çalışmalarımız var. İlkadım tarihinde görmeyen hizmeti şu anda alıyor. Dört koldan ilçemizde ekiplerimiz çalışıyor. İlkadım şu an şantiye gibi. Tüm cadde ve sokaklarımızı gezip görebilirsiniz. Hizmeti yerinde görmek için şahit olmak gerekir" şeklinde konuştu.

HALK EKMEK

Halk ekmek fabrikası projesini yerel seçimler öncesi meydanlarda halkla paylaştıklarını ve kabul gördüğünü anlatan Demirtaş, "Seçim meydanlarında halkımızın benimsediği halk ekmek fabrikası projemizi Yap-Devret-İşlet modeliyle inşa ederek halkımızın hizmetine sunduk. 29 Mart mahalli idareler seçimleri sonrası 75 kuruş olan ekmek fiyatlarının 'halk ekmek fabrikasını yapacağız' derken ekmek fiyatlarında düşüş yaşandı. Biz halk ekmek fabrikasını inşa ederek halkımıza hem ucuz hem de leziz bir ekmek sunduk. Bugün 35 kuruş olan halk ekmekle 10 nüfuslu dar gelirli bir ailenin cebinde aylık asgari 45 TL kalıyor. Bu da dar gelirli bir aile için önemli bir kazanımdır" dedi.

SEVGİ EVLERİ PROJESİ

Sevgi evleri projesinin siyasi olarak speküle edildiğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kimsesiz çocuk ve gençlere yönelik 19 Mayıs ilçesinde inşa edilen sevgi evlerinin projesinin belediye bütçesi ile yapıldığını belirterek, "Siyasi yaklaşımlarla sevgi evlerinin Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığı söylemlerinde bulunanlar politikanın esaretinde kalmıştır" diye konuştu. Sevgi evlerinin belediye projesi olduğunu anlatan Demirtaş, Tülay Başaran Lisesi'nin karşısında bulunan yerin tahsisine karşılık olarak belediye bütçesi ile yapılan sevgi evlerinin Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü ile birlikte yapılan protokole göre kimsesiz çocuk ve gençler için bir hizmet olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

PROJELER KONUŞACAK

İlkadımlılara kalıcı eserler bırakacaklarını belirten Demirtaş, İlkadım Belediyesi olarak projeleri birbiri ardına hayata geçirdiklerini kaydederek, "SAMBİS projemiz hazır. Bir eksiklik olmazsa temmuz ayı itibariyle hizmete açacağız. Trafik Eğitim Parkı projemiz için zemin çalışmaların başlayarak kazmayı vurduk. İlkadım Kongre ve Ticaret Merkezi projemiz de ihale aşamasında. Yeni Belediye Hizmet Binamızın proje ihalesi yapıldı. Hastane ve Kökçüoğlu'nda pilot olarak yapacağımız kentsel dönüşüm projemizin de her şeyi hazır. Halkımızın çoğunluğunun onayını aldığımız takdirde düğmeye basacağız. Projelerimizi sırasıyla hayata geçirerek ilçemizi hizmetle taçlandıracağız" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞ İNANMADIĞINA OY VERMEZ"

Oy kaygısıyla hizmet üretmediklerini söyleyen Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Şuna inanıyorum, eğer biz işimizi doğru yaparsak halkımızda bizi asla unutmayacaktır. Belediye başkanı olmak önemli değil, önemli olan sokakta yürürken, herkese selam verebiliyorsam, alnım açık yürüyebiliyorsam benim için en keyifli an o andır. Bana oy verin, vermeyin yaptığımız işleri takip edin. Lüzumsuz harcama yapıyorsak bizleri uyarın. Bu paralar halkın parası. Bu bende olsam, bir başkası da olsa böyle hareket edin. Nitekim bizden sonra nice başkanlar gelip geçecektir. Geride, sadece yapılan iyi şeyler ve kötü şeyler kalacaktır. Vatandaşımız inanmadığına asla oy vermez. Bu seçimde e görüldüğü gibi halkımız doğru olanı yapmıştır." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demirtaş: 'Projelerimiz Konuşacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement