Demokrasinin Gelişim Süreci" Söyleşisi - Son Dakika
Yerel

Demokrasinin Gelişim Süreci" Söyleşisi

Demokrasinin Gelişim Süreci" Söyleşisi

Ondokuz mayıs Üniversitesi (OMÜ) Düşünce ve Atılım Topluluğu tarafından düzenlenen, gazeteci-yazar Hayko Bağdat’ın davetli konuşmacı olarak katıldığı, “Demokrasinin Gelişim Süreci” adlı söyleşi, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

06.03.2014 17:34

Ondokuz mayıs Üniversitesi (OMÜ) Düşünce ve Atılım Topluluğu tarafından düzenlenen, gazeteci-yazar Hayko Bağdat'ın davetli konuşmacı olarak katıldığı, "Demokrasinin Gelişim Süreci" adlı söyleşi, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Söyleşiye öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Hayko Bağdat konuşmasında Türkiye'nin geçmişten bu gününe değin geldiği süreçteki demokratik yapısından ve işleyişteki algı sorunlarından bahsetti. Bağdat, "Bizim doğduğumuz bu ülkede aynı zamanda içine doğduğumuz bir kültür, bir inanç, bir mezhep var. Resmi ya da gayri resmi bir tarih var. Ama nasıl oluyor da tüm bunlara rağmen biz birbirimizi anlamakta bu kadar zorluk çekiyor ve insanlarımızı Ermeni, Kürt, Türk, başı bağlı ya da değil tanımlarıyla bölmekte bu kadar hevesli oluyoruz? Hani biz iyi insanlardık? Hani biz birbirimize yardım ederdik? Hani bu topraklar çok misafirperverdi? İnsanlarımızı yaftalamak bu kadar kolay mı? Bunlarla yüzleşmeden, ötekileştirmenin haksız yüzünü görmeden demokrasi problemlerini çözemeyeceğiz" dedi.

Herkese büyük iş düştüğünü de ifade eden Hayko Bağdat sözlerini, "Şimdiye kadar edindiğimiz bütün bilgileri, tüm siyasi argümanları, tüm ötekileştirdiğimiz insanların şeytanlaştırdığımız yüzlerini tekrar elden geçirmemizi gerektiriyor. Tüm birbirimizle ilgili yaftalamalardan ve ön yargılardan kurtulmadan daha doğrusu bir 'yüzleşme' yaşamadan çözüme ulaşamayacağız" diyerek tamamladı.

Söyleşi, öğrencilerin Bağdat'a yönelttikleri çeşitli soruların cevaplanmasıyla son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demokrasinin Gelişim Süreci' Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement