Demre Fotoğraf Kulübünden Kaş'ta Soma Sergisi - Son Dakika
Yerel

Demre Fotoğraf Kulübünden Kaş'ta Soma Sergisi

Demre Fotoğraf Kulübünden Kaş\'ta Soma Sergisi

Demre Fotoğraf Kulübü (DEMFOK) üyeleri, Soma’da yaşamının yitiren madencilere yardım amaçlı fotoğraf sergisi açtı.

08.06.2014 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demre Fotoğraf Kulübü (DEMFOK) üyeleri, Soma'da yaşamının yitiren madencilere yardım amaçlı fotoğraf sergisi açtı.

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için bir katkı da Demre fotoğraf kulübünden (DEMFOK) geldi. Cumartesi günü Kaş Cumhuriyet meydanında eski İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay ve eşinin de açılışına katıldığı sergiye; Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Antalya Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı, İlçe Turizm Müdürü Mustafa Aydın, DEMFOK Başkanı Remzi Aydın ile çok sayıda fotoğraf tutkunu vatandaş katıldı.

Kurdele kesiminde bir konuşma yapan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Soma'da yaşanan maden faciasından dolayı Demre Fotoğraf Kulübü üyesi arkadaşlarımızın açmış oldukları fotoğraf sergisinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Umarım Soma'da yaşanan facia son olur ve ülkemiz bir daha böyle acıları yaşamaz. Demre ve Kaş bundan sonra da Likya kültürünün tanıtımı ve sosyal ve de kültürel faaliyetlerde de birlikte çalışmaya devam edecektir" dedi.

Sergi ile ilgili muhabirimize bilgi veren DEMFOK Başkanı Remzi Aydın ise, şunları söyledi:

"Sergimiz Likya kültürünün izlerini taşıyan Batı Antalya coğrafyasında çekilmiş 62 adet fotoğraftan oluşmaktadır. Panaromik, manzara ve portre türünde eserler yer almakta. 'Sahipsiz Çığlık' adını verdiğimiz sergimizde DEMFOK üyesi 12 arkadaşımız bulunmakta. Bugün Likya uygarlığının en önemli kentlerinden günümüze gelen Kaş'ta sergimizi açtık. 21 Haziran'da da Antalya'da Gazeteciler Cemiyeti ve Antalya Ticaret Odası'nın destek verdiği bir başka sergi daha açacağız. Kendi özelimde de Likya uygarlığını anlatan ve iki ciltten oluşan 'Işık İnsanları' adını verdiğim kitabımda yakın bir zamanda yayımlanacak. Bu sergi için bizi Kaş'a davet eden Kaş sürücü kursuna ve Tuncer TEZCAN hocamıza da teşekkürlerimi sunuyorum."

Açılışın ardından DEMFOK Başkanı Remzi Aydın önderliğinde sergiyi gezen davetliler, fotoğraflarla ilgili de bilgiler aldı. Protokol üyeleri sergideki eserleri büyük bir beğeni ile inceleyip fotoğrafların çekildikleri yerler konusunda da kendi aralarında sohbetler ettiler. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demre Fotoğraf Kulübünden Kaş'ta Soma Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • adolfa aili: Sergiyi Kaş meydanında izledik. Fotoğraflar bir harikaydı, fotoğrafçı arkadaşlarla yaptığımız sohbette fotoğrafları kadar düzeyliydi. Remzi aydın dan kitap almakta ayrıcalıktı. çok teşekkür ederiz 3 0 Yanıtla

Advertisement