Deprem Tatbikatı Gerçeği Aratmadı - Son Dakika
Yerel

Deprem Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Deprem Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, Zonguldak Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından Karaelmas İlkokul ve Ortaokulu’nda gerçekleştirilen deprem ve kurtarma tatbikatında, gerçeğini aratmayan görüntüler sergilendi.

05.03.2014 15:14

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, Zonguldak Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından Karaelmas İlkokul ve Ortaokulu'nda gerçekleştirilen deprem ve kurtarma tatbikatında, gerçeğini aratmayan görüntüler sergilendi.

Tatbikat senaryosu gereği, siren ile birlikte öğrenciler öğretmenleri nezaretinde bahçeye koştu. Okul bahçesine araçla giren AFAD ekipleri, binanın birinci katından sedye ile kurtarma çalışması yaptı. Bir öğrencinin sedye ile pencereden indirilmesi heyecanlı dakikalar yaşattı. Daha sonra sahneye 'Afet' isimli arama kurtarma köpeği çıktı. Eğitimli köpek, giysileri koklatılan kişiyi gizlendiği yerde kısa sürede buldu. Görevi tamamladıktan sonra havlayan köpek, kendisini izleyen öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Tatbikatla ilgili açıklama yapan okul müdürü Ahmet Bir, her yıl 28 Şubat Sivil Savunma, 1-7 Mart arasında da Deprem Haftası kapsamında deprem tatbikatı yaptıklarını belirterek, "İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nün bize destek vermesiyle birlikte kapsamlı bir tatbikat yaptık. Öğrenciler bu manada tahliyenin yanı sıra ekiplerin kurtarma esnasında neler yaptığını, yaralıyı nasıl kurtardığını görmüş oldu. Eğitimli köpeğin arama kurtarma sırasında neler yaptığını gördük. Deprem anında hem bizlerin hem de öğrencilerimizin nasıl hareket etmesi gerektiğini bir kez daha hem hatırlamış hem de yeni bilgileri öğrenmiş olduk" dedi.

17 Ağustos 1999 depreminde enkazdan kurtulan ve aynı zamanda okulun sivil savunma kulübü öğretmeni olan Serdar Güneş ise, "17 Ağustos 1999 depreminde, eşimle birlikte evimizde gardolap ve yatak arasına sıkışmış bir vaziyette kurtarıldık. Sabaha karşıda enkazdan çıkarıldık. Bu tecrübeyi yaşamış biri olarak, deprem tehlikelerine karşı öğrencilerimizi bilinçlendirmeye çalıştık. Tatbikat oldukça başarılı geçti." diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deprem Tatbikatı Gerçeği Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement