Depremzede Kendine Teslim Edilen Konutta Oturamıyor - Son Dakika
Yerel

Depremzede Kendine Teslim Edilen Konutta Oturamıyor

Sait Karaduman - Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde 1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen Dinar depreminde evi yıkılan depremzede, kendisine teslim edilen konutun da yıkılmasından korkuyor.

19.08.2011 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sait Karaduman - Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde 1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen Dinar depreminde evi yıkılan depremzede, kendisine teslim edilen konutun da yıkılmasından korkuyor. Teslim edilen konutta meydana gelen çatlamaların önüne geçemeyen depremzede, konutunun yeniden yapılmasını istiyor.

Yeşilhüyük köyünde yaşamını sürdüren Musa Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dinar depremini yaşayan köylerinde hasar gören evlerinin yerine 200'e yakın konut yapıldığını anımsattı.

Bu konutlardan sadece kendisine ait evde çökme ve duvarlarında çatlamaların olduğunu ifade eden Başer, evinde meydana gelen çöküntü ve çatlaklar nedeniyle eşini ve çocuklarını, evli büyük oğlunun yanına gönderdiğini kaydetti.

Başer, şöyle konuştu:

"Evimde çökmeler başladığı zaman durumu 2009 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığına dilekçe ile bildirdim. Ankara'dan yetkililer geldi, evimi inceleyip fotoğrafını çektiler. Yetkililer bu evin yıkılarak yenisinin yapılması gerektiğini söylediler. Bu başvurumdan sonra Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne de bir dilekçe yazdım. Afyonkarahisar'dan yetkili memurlar geldi, onlar da Ankara'dan gelen görevliler gibi evimi incelediler. Raporlar tuttular. Daha sonra bir sonuç alamayınca Dinar Kaymakamlığı aracılığıyla evimin resmini yetkililere bir kez daha gönderdim. Yetkililer 'gereken işlemi yapacağız' dedi. Şu an çok kötü durumdayız, evin içine giremiyoruz. Ama ne olacağını net bir şekilde söylemiyorlar. 2 yıldır bununla uğraşıyorum. "

Evinin biran önce yıkılıp yapılmasını isteyen Başer, "Evin onarılması mümkün değil. Korkuyla evde tek başına duruyorum. Yetkililerden bir an önce yardım bekliyorum. Kış gelmeden bir çare bulsunlar" diye konuştu.

Dinar Kaymakamı Ahmet Yurtseven ise bu konutun ilgili mercilerle incelendiğini belirterek, "Bunun sonucu ortaya çıkacak duruma göre hareket edeceğiz. Ev ya tamir edilecek ya da yeniden yapılacak" dedi.

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Depremzede Kendine Teslim Edilen Konutta Oturamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement