Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması - Son Dakika
Yerel

Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması

CHP Isparta İl Başkanı Şenol: ''dershanelerin kapatılması olumsuz işlev görür. Merdiven altı eğitim sistemleri çıkar, vergi vermeyen sadece evden eve gidip gelinen bir sistem muhakkak çıkar...

23.11.2013 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, "Dershanelerin kapatılması olumsuz işlev görür. Merdiven altı eğitim sistemleri çıkar, vergi vermeyen sadece evden eve gidip gelinen bir sistem muhakkak çıkar, çünkü boşluk birileri tarafından doldurulur" dedi.

Şenol, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, dershaneler konusundaki düzenlemeler yapılırken sendikaların,eğitim fakültelerinin ve muhalefetin görüşlerinin alınmadığını savundu. Okullardaki eğitimin yetersiz olduğunu ve dershanelerin sistemin sonucunda ortaya çıktığını ileri süren Şenol, ailelerin çocuklarını başarılı olması için dershaneye gönderdiğini, eğitim sistemi düzeltilmeden dershanelerin kapatılmasını inandırıcı bulmadığını ifade etti.

Eğitim politikasının düzeltilmesiyle dershanelere de ihtiyaç kalmayacağını vurgulayan Şenol, şöyle konuştu:

"İl başkanı olarak bir önerim var, Milli Eğitim Bakanlığı, tüm kurum ve kuruluşlar ile siyasi partilerin katılımıyla Milli Eğitim Şurası toplanıp, eğitim politikaları tartışılarak Türk eğitim sistemi kararlaştırılabilir. Bu aşamada dershanelerin kapatılması olumsuz işlev görür. Merdiven altı eğitim sistemleri çıkar, vergi vermeyen sadece evden eve gidip gelinen bir sistem muhakkak çıkar, çünkü boşluk birileri tarafından doldurulur. Önemli olan kontrol altında eğitim sistemini koruyan, dershanelerin de belli bir süre bu işi götüreceği bir süreç başlatılmalıdır. Bir süreci bıçak gibi kesemezsiniz."

Dershane yöneticileri adına konuşma yapan Isparta Körfez Dershanesi Müdürü Halil Çetin ise Isparta şartlarında dershane ücretlerinin yaklaşık 2 bin 500 lira, özel ders ücret saatinin 50 lira civarında olduğunu belirterek, özellikle maddi durumu iyi olmayan velilerin çocuklarını özel ders almaktansa dershaneye gönderdiğini bildirdi.

Çetin, dershanelerin bulunduğu yerdeki öğretmenlere, yardımcı personele de istihdam açısından fayda sağladığını kaydetti.

Toplantıya Isparta Final Dershanesi kurucu ortağı Erdal Dağtekin, İlk Tercih Dershanesi Müdürü Jale Bayraktar da katıldı. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement