Dicle'de Akademik ve İdari Birimlere Giriş Yasaklandı - Son Dakika
Yerel

Dicle'de Akademik ve İdari Birimlere Giriş Yasaklandı

Dicle\'de Akademik ve İdari Birimlere Giriş Yasaklandı

Dicle Üniversitesi'nde görevli akademik ve idari personelin, akademik ve idari birimlere girişi yasaklandı.

24.07.2016 17:45

Dicle Üniversitesi'nde görevli akademik ve idari personelin, akademik ve idari birimlere girişi yasaklandı.

Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu bir gurup askerin darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar devam ediyor.

İDARİ VE AKADEMİK BİRİMLERİNDE EVRAK YAKILMAYA ÇALIŞILMIŞTI

Soruşturmanın Diyarbakır'daki adreslerinden biri olan Dicle Üniversitesi'nde, önceki günlerde Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç YÖK tarafından görevden alınmış, bu kararın ardından polis rektörlüğe operasyon düzenlemişti. Operasyonda; özellikle üniversitenin idari ve akademik bölümlerindeki bazı evrakların yakılmaya çalışıldığını gören polis müdahale ederek bazı evrakları yanmaktan son anda kurtarmıştı.

Bu gelişmelerin ardından üniversitesinin rektörü Saraç başta olmak üzere, rektör yardımcıları ve yönetim üyeleri hakkında gözaltı kararları çıkarılırken, rektör Saraç gözaltına alınmıştı. Saraç'ın gözaltında sorgusu tamamlanırken, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kayıp rektör yardımcıları ve yönetim üyeleri ise aranıyor.

İDARİ VE AKADEMİK PERSONEL, İDARİ VE AKADEMİK BİRİMLERİ GİRİŞİ YASAKLANDI

YÖK tarafından Dicle Üniversitesi'ne vekaleten Prof. Dr. Gülfettin Çelik atandı. Çelik, idari ve akademik bölümlerde evrakların yakılmaya çalışılmasının ardından aldığı karar ile hafta sonları rektörlüğün izni olmadan idari ve akademik personelin, yarın mesai saati başlayıncaya kadar idari ve akademik birimleri girişini yasakladı. Yasak kararı üniversitesinin resmi internet sitesinde de yayınlandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Dicle'de Akademik ve İdari Birimlere Giriş Yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement