Dicle Elektrik'ten Eğitime ve Sürdürlebilirliğe Destek - Son Dakika
Yerel

Dicle Elektrik'ten Eğitime ve Sürdürlebilirliğe Destek

Dicle Elektrik, Türkiye’nin kaynaklarının etkin kullanımı ve bu konuda çocukların kişisel gelişimleri için ilköğretim öğrencileri arasında “Tasarruf”’ konulu bir yarışma başlatıyor.

30.10.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik, Türkiye'nin kaynaklarının etkin kullanımı ve bu konuda çocukların kişisel gelişimleri için ilköğretim öğrencileri arasında "Tasarruf"' konulu bir yarışma başlatıyor.

Dicle Elektrik tarafından dağıtım hizmeti verilen 6 ilin ilköğretim öğrencileri arasında yazı, şiir, fotoğraf, resim, karikatür, obje kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışmada öğrenciler ekmekten suya, ısıdan elektriğe çok geniş bir yelpazede tasarruf konulu çalışmalarıyla yarışacaklar. Yarışma jürisi de yukarıda sayılan kategorilerde isim yapmış kişilerden oluşacak. Jüri, ocak ayında yapacağı değerlendirme ile belirli yaş gruplarındaki öğrencilerden gelen en başarılı çalışmaları ele alacak. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödül, burs ve hediyeler verilecek.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Dicle Elektrik'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada, bu yarışmanın hem eğitime, hem sürdürülebilir kalkınmaya destek amaçlı bir sosyal sorumluluk projesi olmasının amaçlandığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"31 Ekim Dünya Tasarruf Günü'nü kutladığımız bugünde, ülkemizde üretim ve kalkınmanın sürdürülebilirliği konusuna da yoğunlaşmamız gerekmektedir. Doğal varlıklarımızın koruma-kullanma dengesinin sürdürülebilir yaşam için ne denli önemli olduğunu çocuklarımıza anlatmak ve bu konuda biraz kafa yormalarını istiyoruz. Bu amaçla her alanda tasarrufu konu ettiğimiz bu yarışmayı başlatmayı istedik. Yarışma sonuçlarını ise Ocak ayının ikinci haftasına tekabül eden Enerji Tasarrufu Haftası'nda açıklamayı ve çocuklarımıza ödüllerini vererek, hem eğitime hem de sürdürülebilir kalkınmaya destek vermeyi hedefliyoruz." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dicle Elektrik'ten Eğitime ve Sürdürlebilirliğe Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement