Dicle Öğrencileri Çocukları Tiyatro İle Tanıştırdı - Son Dakika
Yerel

Dicle Öğrencileri Çocukları Tiyatro İle Tanıştırdı

Dicle Öğrencileri Çocukları Tiyatro İle Tanıştırdı

Üniversite öğrencileri, Sur Halk Eğitim Merkezinin yürüttüğü proje kapsamında, üniversite öğrencilerine uygulamalı tiyatro eğitimi veriyor.

03.03.2016 14:42

Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür, Spor (SKS) uygulamalı tiyatro kursu öğrencileri, Sur Halk Eğitim Merkezinin yürüttüğü proje kapsamında, üniversite öğrencilerine uygulamalı tiyatro eğitimi veriyor.

Uygulamalı olarak yürütülen kurs bünyesinde oyun sahneye koyan SKS öğrencileri, proje kapsamında ilk gösterimlerini tiyatroya yabancı çocuklarla paylaştı. İlk oyunlarını İskender Paşa ve Ziya Gökalp İlköğretim okulunda sahneye koyan grup, son olarak Bağıvar köyündeki öğrenciler ile buluştu.

Aysel Güney'in kaleme aldığı, Murat Fidan'ın yönettiği "Abur Cubur Mahallesi" adlı oyunda obezitenin zararları ters tepki yöntemiyle anlatıldı. Daha önce hiç tiyatro görmediklerini dile getiren çocuklar, tiyatro denen şeyin çok keyifli bir şey olduğunu ve sürekli böyle şeyler görmek istediklerini belirttiler.

Tiyatro ile ilk kez tanışan çocukların gözlerindeki ışıltıyı görebildiklerini söyleyen Yönetmen Murat Fidan ise bu tepkinin kendilerini başka aktiviteler için kamçıladığını ifade etti. Nisan'ın 1'inde "Lal" ve "Dokuz Canlı" adlı oyunla yetişkinler ile de buluşmayı hedefleyen grup, bu tür çalışmalar ile fakülte öğrencilerine farklı ve amacı olan çalışmalarla aktivite imkanı sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Dicle Öğrencileri Çocukları Tiyatro İle Tanıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement