Didim'de Balıkçılar Balık Bolluğundan Memnun - Son Dakika
Yerel

Didim'de Balıkçılar Balık Bolluğundan Memnun

Didim\'de Balıkçılar Balık Bolluğundan Memnun

Balık avlanma sezonunun başlamasıyla birlikte Ülke genelinde olduğu gibi Didim'de balıkçılar sezonu açtı.

12.09.2013 13:45  Güncelleme: 13:48

Balık avlanma sezonunun başlamasıyla birlikte Ülke genelinde olduğu gibi Didim'de balıkçılar 'vira bismillah' dedi. Didim'de balıkçılar sezonun bereketli olduğunu belirterek Hamsi ve Sardalya'nın bol olduğunu dile getirdi.

Balık avlanma sezonunun başlamasıyla birlikte Ülke genelinde olduğu gibi Didim'de balıkçılar 'vira bismillah' dedi. Balık avı sezonunun açılması ile birlikte Didimli balıkçılar üç tarafı denizlerle çevrili Didim'de balık sezonun bereketli başladığını belirtti. Didimli Balıkçılardan Bayram Habeş Balık avlanma sezonuna Didimli balıkçılar olarak bereketli başladıklarını belirterek "Bu sezon ağırlıklı olarak Hamsi ve Sardalya bol çıktı. Onun dışında Kolyos, Trança ve Mercan çok çıkıyor, bu yıl çipura ve levrek az. Tutulan balıkların yüzde 90'ı İzmir'e gidiyor, geriye kalan kısmı ise Didim'de satılıyor" dedi.

HAMSİ-SARDALYA 5 TL

Hamsi ve Sardalya'nın kilosu 5 TL'den satıldığını belirten Habeş "Palamut'un tanesini 10'TL'ye Kolyos ise kilosu 7 ila 10 TL, Deniz çipurası 45-50 TL, Levrek ise 30-35 TL arasında satılıyor. Özellikle yerli turistler ile Didimliler balığa ilgileri yoğun, taze balık yemek isteyenlerin tercihi çok fazla. Biz de Didim, Akbük ve Taşburun sahillerinde, rastgele diyerek ekmeğimizi çıkarmaya çalışıyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Balıkçılar Balık Bolluğundan Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement