Dilipak ve Özkan Medya Dünyasını Anlattı - Son Dakika
Yerel

Dilipak ve Özkan Medya Dünyasını Anlattı

Dilipak ve Özkan Medya Dünyasını Anlattı

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ve Fadime Özkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinliklerinin konuğu oldu.

23.02.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ve Fadime Özkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinliklerinin konuğu oldu. Gülcan Tezcan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen ve büyük ilgi gören söyleşide medya dünyası tüm yönleriyle masaya yatırıldı. Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleşen "Medya Ahlakı ve Manipülasyon Aracı Olarak Gazetecilik" konulu söyleşiye Gebzeliler yoğun ilgi gösterdi.

Medya ahlakının toplum ahlakından bağımsız düşünülemeyeceğine dikkat çeken Dilipak, medyadan şikayet etmek ve etik kurullarla baskı altında tutmak yerine vatandaşların bu konuda sorumluluk alması gerektiğini belirtti. "Her şeyin yasayla belirlenmesinden ziyade toplumun kendi normlarını oluşturması taraftarıyım" diyen Dilipak, "Gazeteci eleştirir ve eleştirilmeye de tahammül etmek zorundadır" şeklinde konuştu.

Söyleşinin diğer konuğu olan gazeteci-yazar Fadime Özkan ise meslektaşı Dilipak gibi medya ahlakı konusunda alıcı konumundaki izleyici ve okurlara görev düştüğünün altını çizdi. "Hızlı tempoda aşırı bilgi yüklemesinin olduğu bir ortamda duygu ve tutumlarla oynanmaması için medyadan gelen bilgileri süzgeçten geçirmek okuyucunun elinde" diyen Özkan, gazetecinin şahit olma misyonu bulunduğunu ve bu nedenle hakkaniyetli davranmak zorunda olduğunu söyledi. Özkan, atılan başlık, seçilen fiillerle bile her gazetenin, yayın organının duruşunu belli ettiğini hatırlatarak, medyada tarafsızlık diye bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti.

Abdurrahman Dilipak ve Fadime Özkan, söyleşinin sonunda Gebzelilerin medya dünyasına yönelik sorularına cevap verdi. Dilipak ve Özkan, kendilerini Gebzeli okurlarıyla buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dilipak ve Özkan Medya Dünyasını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement