Din Görevlilerine İlk Yardım Eğitim - Son Dakika
Yerel

Din Görevlilerine İlk Yardım Eğitim

Din Görevlilerine İlk Yardım Eğitim

Mardin Sağlık Müdürlüğü ile Mardin Müftülüğü arasında din görevlilerine yönelik ilkyardım semineri verilmesi konusunda protokol imzalandı.

13.01.2014 16:01  Güncelleme: 15:59

Mardin Sağlık Müdürlüğü ile Mardin Müftülüğü arasında din görevlilerine yönelik ilkyardım semineri verilmesi konusunda protokol imzalandı.

Mardin İl Müftülüğü'nde Sağlık İl Müdürü Mehmet Derviş ve Müftü Dursun Ali Coşkun arasında imzalanan protokole göre, 40 din görevlisine ilkyardım eğitim semineri verilecek.

Törende konuşan Derviş, ilkyardım eğitimleri fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgilerinin arttırılması, ilkyardım bilgi ve becerisinin toplumun her bireyine öğretilmesi ile kazalara bağlı ölüm riskinin azaltılmasının amaçlandığını söyledi.

Derviş şunları söyledi:

"Din görevlilerinin toplumda kanaat önderleri olması, kendi mahallelerinde bilgilendirici ve eğitici konumda olması nedeni ile insanlar yardıma ihtiyaçları olduğunda imamlara danışması ve ilk olarak onlarla paylaşmasından dolayı imamlarımızın dışarıda veya camilerde acil bir durumda müdahale edebilecekleri eğitimleri almaları önem arz etmektedir. Bu nedenle başlangıç olarak, Artuklu ilçe sınırları içerisinde görev yapan din görevlilerin toplumda ilkyardım bilincinin ve becerisinin artması için Sağlık Müdürlüğü bünyesinde "Temel İlkyardım Eğitimi" planladık. Müdürlüğümüz ve Müftülüğümüz arasında imzalanan protokole göre 40 din görevlisine 2 grup halinde seminer verilecektir."

Müftü Coşkun ise  Müftülük olarak personelin bilgi ve becerilerini arttırmak için çeşitli seminerler ve etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Özellikle insan sağlığı ve hayatıyla ilgili böyle bir kursa hocalarımızın  gösterdiği ilgi bizleri memnun etmiştir. Bize bu imkanı sunan Sağlık İl Müdürümüz ve personeline teşekkür ederim."dedi - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Din Görevlilerine İlk Yardım Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement