Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ndeki "kedi villaları"nın 350 sakini, hijyenik ve sağlıklı ortamın keyfini çıkarıyor. Bu keyfi yaşayanlardan biri de 15 kilogram ağırlığındaki sevimli 'Boncuk'... Sahibi tarafından geçici süreliğine merkeze bırakılan kedi, villanın ikinci kat penceresinden kar yağışını meraklı gözlerle izliyor.
Sekiz yaşındaki Boncuk, Bursa'da pazartesi gününden bu yana aralıklarla süren kar yağışını izlemek için gün boyunca camdan ayrılmıyor.
Belediyenin Veteriner İşleri Müdürü Aysu Altıkardeşler İlman, AA muhabirine,
'villaların' özellikle eski tarzlarda yaptırıldığını söyledi. Kedilerin doğal ortam sevdiğine değinen İlman, "Kediler, bahçeleri olan doğal ortamları sever. Biz de bunu bildiğimiz için 2006'da hizmete giren merkezimizdeki kedi villalarını eski tarzda yaptırdık. Kış boyunca iç mekanda yanan sobalarımız var. Burada hem sağlıklı, hem de keyifli bir ortamda zamanlarını geçiriyorlar" dedi.
İlman, sokaktan toplanan kedilerin kısırlaştırıldığını belirterek,
"Ardından kedilerin aşısı yaptırılıyor ve mahallelerine geri bırakılıyor. Fakat küçük yaştan beri burada bulunan veya sokakta yaşayamayan kedileri ise bırakmıyoruz. Bizimle burada yaşıyorlar. Tırmanmaları için ağaçlar ve sepetler var. Kuru mama ile besleniyorlar" diye konuştu.
Muhabir: Harun Kaymaz
Yayıncı: Kamuran Akkuş - BURSA
Son Dakika › Yerel › Dışarıda Kar, Villanın Penceresinde 'Boncuk' Var - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?