Diyanet-Sen'den Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Diyanet-Sen'den Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası Etkinliği

Diyanet-Sen\'den Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası Etkinliği

Çaycuma İlçesinde, Diyanet Sen Temsilciliği tarafından düzenlenen gecede şehitler anıldı.

20.03.2013 17:24

Çaycuma İlçesinde, Diyanet Sen Temsilciliği tarafından düzenlenen gecede şehitler anıldı.

Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası nedeniyle Diyanet-Sen Çaycuma Şubesi tarafından düzenlenen gecede slayt gösterisi sunuldu. Kuran-ı Kerim okundu. Çaycuma Düğün Salonunda gerçekleşen geceye, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Nebioğlu Belde Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, İlçe Müftüsü Ömer Keskin, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecenin sunuculuğunu üstlenen din görevlisi Kenan Tunç açılış konuşmasında; "Bu büyük organizenin hazırlanmasında emeği geçen başta Diyanet-sen İlçe Başkanımız Hüseyin Kurubaş ve yönetimi olmak üzere katkıda bulunan bütün din görevli kardeşlerime çok teşekkür ediyor hepsinden Allah razı olsun diyorum" dedi.

Çanakkale zaferinin 98 yıldönümünü kutladıklarını ifade eden İlçe Müftüsü Ömer Keskin ise yaptığı konuşmada; "Çanakkale zaferinin 98 yıldönümünü kutluyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Çanakkale imanın zaferidir. Çanakkale birliğin beraberliğin zaferidir. Çanakkale imanın zaferidir, birliğin beraberliğin kardeşliğin zaferidir. Çanakkale de 250.bin kınalı kuzu, körpe fidanlar, şehit düştüler toprak oldular vatan oldular. Biz bu gün o vatan üzerinde yaşıyoruz.

Bu vatanda yaşayan her kesin şehitlerimize borcu vardır. Bu vatanımızda huzur için de yaşıyorsak, şu salonda rahat oturuyorsak, bayrağımız sallanıyorsa, bayrağın gölgesinde ezan okunuyorsa, kuran okunuyorsa, bu biz şehitlerimize borçluyuz."dedi.

Çanakkale bizim içim anlam dolu bir zaferdir diyen İl Müftüsü Nuh Korkmaz yaptığı konuşmada; "Çanakkale destanını kardeşlerimiz anlatmaya çalıştılar. Çanakkale bizim içim anlam dolu bir zaferdir. Sadece kelimelerle ifade edilmeyecek kadar o kadar anlamlı ki Çanakkale. Bizim şu topraklarda emniyet içerisinde dualarımızı yapabiliyorsak, cumalarımız kılabiliyorsak, bu günlerimiz Çanakkale'ye borçluyuz" dedi.

Gece İstanbul Eyüp Sultan Cami Müezzini Hasan Tok'un okuduğu Kuran-ı Kerim'le devam etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyanet-Sen'den Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası Etkinliği - Son Dakika


Advertisement