Diyarbakır'da Büyük Uyuşturucu Operasyonu Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Büyük Uyuşturucu Operasyonu Başlatıldı

Diyarbakır\'da Büyük Uyuşturucu Operasyonu Başlatıldı

Diyarbakır kırsalında büyük uyuşturucu operasyonu başlatıldığı belirtildi.

04.10.2012 18:00

Diyarbakır kırsalında büyük uyuşturucu operasyonu başlatıldığı belirtildi.

Vali Mustafa Toprak, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde terör örgütüne ait yakalanan silahların gösteriminin ardından dün gece ele geçirilen bomba yüklü araçla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Son dönemlerde Diyarbakır genelinde yol arama ve kontrol noktalarının yoğunlaştırıldığını, bu etkin tedbirler sayesinde teröristler ile işbirlikçilerinin Diyarbakır'a bağlı yerleşim birimlerine gelişinin engellendiğini kaydeden Toprak, bu nedenle teröristlerin ana güzergah dışındaki ara yollardan hedeflerine ulaşmaya çalıştığını anlattı.

Toprak, operasyonlardaki başarının en büyük nedenin vatandaşların kendilerine güvenmesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Terör örgütünde şöyle bir anlayış gelişti; bir noktaya yönelik eylem girişimi varmış gibi görüntü verip, olaya güvenlik kuvvetlerini çekip, onlara yönelik tarama ve patlatma planları üzerine arkadaşlarımız çok daha dikkatli şekilde gelen ihbar yerine önce kendi güvenliklerini alarak, büyük titizlik içerisinde ilgili noktaya ulaşıp o olumsuzluğu ortadan kaldırmaya çalışıyor. Dün gece ele geçirilen bomba yüklü araçta olduğu gibi vatandaşlarımız bir olumsuzluk ya da şüpheli bir araç hissettiklerinde derhal durumu '155 polis imdat' veya '156 jandarma imdat' hattını arasınlar. Dün gece ele geçirilen bomba yüklü araçta gece saat 01.00 sıralarında duyarlı ve vicdanlı bir vatandaşımızın jandarmaya yaptığı ihbarın ardından bizim harekete geçmemizle gelişen bir olaydır."

-16 kişi gözaltına alındı

Vali Toprak, "sivil itaatsizlik" eylemlerinin koordine edilmesi amacıyla hayata geçirilen KCK/TM içerisinde sorumlu düzeyde yer alan ve haklarında yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik 2 gün önce Diyarbakır, Bingöl ve Malatya'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 8 kişinin yakalandığını söyledi.

Yine aynı gün terör örgütünün yapılanmasına yönelik başka operasyonların da düzenlendiğini dile getiren Toprak, "Dicle-Fırat Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim programlarına katılan şahıslara yönelik Diyarbakır, Mersin, Van, Şırnak ve Şanlıurfa illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda da 8 kişi gözaltına alınmıştır" diye konuştu.

-Uyuşturucu operasyonu

Uyuşturucu ile ilgili düzenlenen operasyonlara da değinen Vali Toprak, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık'ın bizzat yönettiği yeni bir operasyonun başlatıldığını söyledi.

Toprak, devam eden operasyona Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat timlerinin de katıldığını vurgulayarak, "Terörist örgüt ve uyuşturucu arasındaki iltisakı da ortaya çıkaracak bir şekilde süren operasyonu Jandarma Bölge Komutanımız bizzat yürütüyor. Tüm jandarma unsurlarının da katıldığı operasyon devam ediyor. Bununla ilgili geçmişte yapılan yakalamaların daha da üzerinde bir yakalama oranıyla ve somut bilgisiyle karşınızda olacağız" dedi.

Muhabir: Özgür Ayaydın- Şaban Yılmaz

Yayıncı: Behçet Güngör - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Büyük Uyuşturucu Operasyonu Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement