Diyarbakır'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Kültür Sanat

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (ddt) Küçük Seyircileri İçin Hazırladığı 'Titil ile Bibil'in Prömiyerini Yapacak

21.10.2010 11:08

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) küçük seyircileri için hazırladığı 'Titil ile Bibil'in prömiyerini yapacak.

DDT, Habib Bektaş'ın yazdığı, Özlem Gür'ün yönettiği, reji yardımcılığını Şivan Binici ve Gülhabar Bozkurt'un yaptığı, dekor ve kostümü Melih Karakurt, ışığı İzettin Biçer'e, Ercan Kılıçarslan, Zehra Takmaz, Okan Koç, Çetin Karakul, Sebahat Kızılkaya, Faruk Acar ve Şivan Binici'nin rol aldığı 'Titil ile Bibil'i küçük seyircileri için sahneleyecek.

Dostluğun ve barışın anlatıldığı oyun, 24 ekimde Orhan Asena Sahnesi'nde prömiyer yapacak.

DDT, geçen yıl büyük ilgiyle izlenen ve Devlet Tiyatrolarında ilk kez bir oyunda Kürtçe küçük bir anlatımın da yer aldığı, Orhan Asena'nın yazdığı, Tamer Levent'in yönettiği 'Ölümü Yaşamak' adlı oyunu, bu yıl da seyircisinin beğenisine sunuyor.

Kan davasının anlatıldığı oyunda, Ebru Nil Aydın, Filiz Kılıç, Pınar Gün, Şivan Binici, Yurdaer Okur, Ali Çelik, Uğur Çınar, Murat Bölük, Dilek Alpaslan, Faruk Acar, Ercan Kılıçarslan, Zehra Takmaz, İbrahim İçözlü, Sebahat Kızılkaya ve Hasan Çatalkaya rol alıyor. Oyun, 21, 22, 23 ekimde Orhan Asena Sahnesi'nde izlenebilir.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise geçen yıl sahnelediği, Cevat Fehmi Başkut'un 'Buzlar Çözülmeden' adlı eserinden Haldun Dormen ve Kemal Uzun tarafından müzikale uyarlanan 'Bir Kış Öyküsü' müzikalini, 'Çirokek Zivistane' adıyla Kürtçe olarak seyircisiyle buluşturmaya devam ediyor. Kostüm tasarımı İsmail Oyur'a, ışık Bayram Can'a ait oyunda, Yavuz Akkuzu, Leyla Batği, Vural Tantekin, Berfin Emektar, Özcan Ateş, Rezan Kaya, Mehmet Musaoğlu, Elvan Koçer, Bora Çelik, Ömer Şahin, Mesut Erenci, Kemal Ulusoy, M.Emin Yalçınkaya, Şahabettin Dağ, Ali Sağ, Yılmaz Kurttekin, Lokman Karadeniz, Hakan Karsak ve Sabahattin Aslan rol alıyor. Oyun, cuma ve cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda sahnelenecek.

- OSMAN HAMDİ-

Türkiye'de figürlü resmin ilk temsilcisi, müzeci ve arkeolog Osman Hamdi Bey, ölümünün 100. yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen sergilerle anılıyor. Diyarbakır'da Dağkapı Güzel Sanatlar Galerisinde açılan 'Osman Hamdi Bey Reprodüksiyon Sergisi'nde Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa Terbiyecisi, Silah Taciri, Şehzade Camisi Türbesi'nin de aralarında bulunduğu 23 eserinin kopyası, 22 ekime kadar görülebilir.

Sergi ayrıca 26 ekim günü Mardin'de Mardin Müzesi'nde sanatseverlerle buluşacak. Sergi bir hafta süreyle açık kalacak.

(MRL-ÖZ-NÖZ) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement