Diyarbakır haberi | Mudanya Belediyesi Antik Kenti Çalışmalarında Myrleia Şehrinin Sur Duvarlarına Ulaştı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır haberi | Mudanya Belediyesi Antik Kenti Çalışmalarında Myrleia Şehrinin Sur Duvarlarına Ulaştı

Diyarbakır haberi | Mudanya Belediyesi Antik Kenti Çalışmalarında Myrleia Şehrinin Sur Duvarlarına Ulaştı

Diyarbakır haberleri: Mudanya Belediyesi; yerleşim alanın ilk kurulduğu yer olan, 2 bin 700 yıllık Myrleia-Apemeia Antik Kenti’nde Bursa Müze Müdürlüğü tarafından başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları kapsamında belediyeye ait arazide kazı çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalarla Myrleia şehrinin sur duvarlarına ulaşıldı.

12.10.2022 15:15  Güncelleme: 15:20

Mudanya Belediyesi; yerleşim alanın ilk kurulduğu yer olan, 2 bin 700 yıllık Myrleia-Apemeia Antik Kenti'nde Bursa Müze Müdürlüğü tarafından başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları kapsamında belediyeye ait arazide kazı çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalarla Myrleia şehrinin sur duvarlarına ulaşıldı.

Mudanya Belediyesi'nin de kazı çalışması yürüttüğü 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni ve Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararıyla Bursa Arkeoloji Müze Müdürlüğü'nün başkanlığı ve gözetiminde Bursa Uludağ Üniversitesi Arkeoloji bölümünün bilimsel katkılarıyla yapılan sondaj kazıları sonucunda açığa çıkarılan mozaiklerin korunması ve geleceğe taşınması için restorasyon ve konservasyon çalışmaları sürüyor.

Belediye tarafından yapılan çalışmalarla Myrleia şehrinin sur duvarlarına ulaşıldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 8.yüzyılda ilk koloni kenti olarak kurulan ticaretin merkezi konumundaki Myrleia'nın 700 hektarlık bir alanı kaplayan büyük bir şehir olduğunu dile getirdi.

Türkyılmaz, "2015 yılında Bursa Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü başkanlığında yapılan kazılarla açığa çıkarılan villa ve villaların içerisindeki mozaikler, Myrleia'nın çok önemli bir şehir olduğuna işaret eden önemli veriler. Yalnızca Bursa değil, tüm insanlığın değerlerinden biri olan Myrleia'yı geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Her bir çalışmada Myrleia'nın yeni bir sırrına ulaşıyoruz. Tek bir amacımız var. Myrleia'yı el ele vererek Mudanyamıza, insanlığa, kültür ve tarihe kazandırmak. Geleceğe tarihi bir imza atmak. Destek veren, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Diyarbakır haberi | Mudanya Belediyesi Antik Kenti Çalışmalarında Myrleia Şehrinin Sur Duvarlarına Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement