Diyarbakır Memorial Hastanesi'nde Resim Sergisi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Memorial Hastanesi'nde Resim Sergisi

Diyarbakır Memorial Hastanesi\'nde Resim Sergisi

Diyarbakır Memorial Hastanesi kültürel ve sanata verdiği destekler kapsamında '32 yaşına kadar yaşayan mutlu insanların ülkesi' adlı fotoğraf sergisi açıyor.

30.05.2012 13:41

Diyarbakır Memorial Hastanesi kültürel ve sanata verdiği destekler kapsamında '32 yaşına kadar yaşayan mutlu insanların ülkesi' adlı fotoğraf sergisi açıyor.

Toplumda sağlıklı yaşam bilincini oluşturmak için yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra; her yıl kültür ve sanata desteğini artıran Memorial Sağlık Grubu, Memorial Diyarbakır Hastanesi'nin farklı bir sergiye ev sahipliği yapacağı belirtildi. Gazeteci Yazar Esra Tüzün'ün objektifinden, nüfusunun yüzde 50'si AIDS ve tüberkülozun pençesinde olmasına rağmen mutlu olmaya çalışan Afrikalı insanların fotoğraf sergisinin, 1 Haziran'da sergilenmeye başlanacağı bildirildi. '32 yaşına kadar yaşayan mutlu insanların ülkesi' adlı sergideki fotoğrafların, dünyanın en kısa süre yaşanan noktalarını ve maske ile girilebilen ülkelerini anlattığı belirtildi. Bir halkın yok olduğu; Swaziland, Cape Town ve Johannesburg'daki tecrit alanlarında ölümle dans eden insanların yaşamlarını gözler önüne seren fotoğraf sergisinin dünyanın 80 ülkesinden, nüfusunun yüzde 50'si AIDS ile mücadele eden Afrika ülkelerinde tüm ilaçlara direnebilen tüberküloza karşı da yaşam savaşının verildiğinin sergi ile gözler önüne serildiği bildirildi. Dünyadaki tüm tüberküloz vakalarının yüzde 30'unun görüldüğü Afrika ülkelerinde, insanların yüzlerindeki mutluluk maskesinin ardında, kendilerini genç yaşta ölüme götürecek acı sonun hüznünün de yansıtılacağı fotoğraf sergisinde, öleceğini bilerek gülebilen, acı çekerken dans eden insanların öyküsünün yattığı belirtildi. Serginin 1 ay boyunca Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde ziyaret edilebileceği bildirildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır Memorial Hastanesi'nde Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement