Doç. Dr. Eyüp Akman, 16. Kitabını Çıkarttı - Son Dakika
Yerel

Doç. Dr. Eyüp Akman, 16. Kitabını Çıkarttı

Doç. Dr. Eyüp Akman, 16. Kitabını Çıkarttı

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Eyüp Akman, “Osmanlı Nüfus Defterlerine Göre; Kızılören ve Ahatlar Köyü (Araç) Soy Kütüğü” adlı 16’ncı kitabını çıkarttı.

13.05.2014 18:59

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Eyüp Akman, "Osmanlı Nüfus Defterlerine Göre; Kızılören ve Ahatlar Köyü (Araç) Soy Kütüğü" adlı 16'ncı kitabını çıkarttı.

Kastamonu tarihi ve folkloru ile ilgili daha önceden yayınlanmış 15 kitabı bulunan Doç. Dr. Eyüp Akman, son çalışmasıyla birlikte Kastamonu tarihine yeni eser kazandırmış oldu.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi de bulunan Doç. Dr. Akman'ın bugüne kadar yayınlanmış diğer kitapları ise şöyle: " Safranbolu'daki Adak Yerleri ve Bu Yerlerle İlgili İnançlar, Araç Folklorundan Örnekler, Kastamonu Manileri, Safranbolu Folkloru'ndan Örnekler, Açıksöz Gazetesi'ne göre Kastamonu İstiklal Mahkemeleri, Meşhur Şaki Ovacıklı Eğri Ahmet ve Safranbolu'da Dayıoğlu İsyanı, Kastamonu Manileri 2, Kastamonu Ninnileri ve Taş Bebek Efsanesi, Sovyetler Birliği döneminde Azerbaycan'da Folklor Politikaları ve Çalışmaları, Kastamonu Vilayeti Salnamelerine Göre Araç ve Mergüze, Melikşah ile Güllühan Hikayesi, Kastamonu Kaynaklarında Erzurumlu Emrah, Fazıl Bayraktar Paşa'nın Mektupları, Uğru ile Kadı Hikayesi, Osmanlı Nüfus ve Temettuat Defterlerine Göre Oycalı Köyü ve Bir Soy Kütüğü Denemesi" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doç. Dr. Eyüp Akman, 16. Kitabını Çıkarttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement