Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile işbirliği içerisinde bölgedeki kamu kurum kuruluşları, seyahat acentelerini, tur operatörlerini, turizm sektörünün ulusal aktörleriyle bir araya getiriyor.
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un da katılımı ile 13 Nisan 2012 Cuma günü Sakarya'da Elmas Garden Inn Hotel'de bölgedeki seyahat acenteleri, kamu ve sektörel sivil toplum kuruluşları ve ulusal acentelerle bir araya getirilerek bölgenin artan turizm potansiyelini yönlendirmede nasıl şekillenmesi gerektiğinin turist getiren aktörlerle tartışılacağı bir çalışma toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda birlikte ortak bir vizyonla eylem planı çıkarılacak.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan, çalışma toplantısının bölge için çok önemli olduğunu belirterek, "Faaliyete geçtiğimiz 2009 yılından itibaren ve Doğu Marmara Bölge Planı'nın yürürlüğe girmesinin ardından bölge için öncelikli olarak ortaya çıkan turizm sektörüne yönelik çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bölgesel turizm stratejisi niteliğinde hazırladığımız Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı stratejileri doğrultusunda turizm sektörünün kalkınmasını her açıdan ele alarak Yönetim Kurulumuzdan aldığımız güçle ve ilgili kesimlerle işbirliği halinde projeleri hayata geçirmekteyiz" dedi.
Bölgenin tanıtılması ve potansiyellerinin hayata geçirilmesi için bölgeye hem bütüncül hem de bölgedeki turizm merkezlerini, odaklarını ve koridorlarını ayrı ayrı ele alarak yol haritaları oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Ayan, "Bunu yaparken de turizm sektöründe arz yönlü faaliyet gösteren konaklama ve yeme-içme tesislerinin, talep yönlü faaliyet gösteren seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin ve düzenleyici olarak faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini daha etkin nasıl sürdürebileceklerini analiz ederek desteklemek üzere kuruluş kanunumuz ve planlarımız çerçevesinde çaba gösteriyoruz. Birlikte çalışmanın, işbirliği yapmanın meyvelerini bölgemize artarak devam eden turizm yatırımlarının gelişmesiyle alıyoruz" diye konuştu.
Doğu Marmara bölgemizde Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı çerçevesinde 53 farklı turizm çeşidine yönelik ilgili kurumlarla işbirliği ve koordinasyon halinde turizm yatırımcılarına ve girişimcilerine yönelik
özel tanıtım ve yatırım destek çalışmaları yaptıklarını, bu çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını söyleyen Ayan, 2011 yılında mevcut 21 bin 315 adet yataklı konaklama kapasitesine 10 bin 921 adet yataklı konaklama kapasitesi ilave yatırımlar başladığını ve yatırımcıların Doğu Marmara'yı keşfettiklerini ifade etti. Ayan, ilgili kurumlarla yapılan işbirliği ve planlı çalışmalar neticesinde şu an 11 adet 5 yıldızlı, 11 adet 4 yıldızlı, 7 adet 3 yıldızlı, 8 adet butik ve apart otel yatırımının devam ettiğini Doğu Marmara'nın günübirlik turizm çeşitlerine ek olarak konaklamalı turizm yatırımlarına geçişinin hızlandığını ve bu yatırımların bir kısmının 2012 yılında faaliyet geçeceğini kaydetti.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) olarak turizm yatırımcılarına yönelik olarak mevcut Bölge Planı ve Kalkınma Planı kapsamında özel tanıtım ve yatırım destek çalışmaları yaptıklarını ifade eden Ayan, şunları söyledi; Bölgenin işbirliği ve güç birliği yapmaya devam ettikçe tanınırlığı artacak ve daha çok tercih edilecek. Bu çalışmalar kapsamında oluşturduğumuz Doğu Marmara Turizm ve Markalaşma İşbirliği Ağı marifetiyle de EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarlarına 2 yıldır bölgeyi taşımakta, bölge turizmine katkı sağlayacak fonların kullanılmasını özendirmekte; Yatırım Destek Ofisleri eliyle de turizm yatırımlarını çekmede ve hayata geçmesinde destek sağlamakta, yatırımcılara ve seyahat acentelerine bölge promosyonu gerçekleştirmekte ve ortak bir çok işbirliği çalışmaları üretilmektedir. Bölge turizminin talep yönlü ele alınmasında en önemli unsurlar, şüphesiz bölgedeki seyahat acenteleri ve tur operatörleridir. Bu acente ve operatörlerin bölgelerini iyi tanımaları, edindikleri tecrübeleri diğer turizm kesimleriyle paylaşmaları, ulusal ve uluslararası acentelerle işbirliği kurmaları, kamudan ve otelcilerden beklentilerini dile getirebilmeleri önemlidir. Bölgede ilk kez sağlanacak olan böylesi bir platformda hem İstanbul, Ankara ve Bursa'daki artan turizm talebini karşılamada Doğu Marmara'nın en önemli destinasyon olduğu vurgulanacak, hem de yeni işbirliği ortamlarının kurulmasına katkı sağlanmış olacak,eylem planlarıyla sektörün taleplerinin yerel ve bölgesel bazda yerine getirilmesi sağlanacak. Turizm sektörünün sürdürülebilir
bölgesel kalkınmada bir çok sektöre kazandırdığı katma değer çok fazla olduğu için sektörle ilgilenen fikri olan herkesi çalışma toplantımıza katkı sunmaya davet ediyoruz." - KOCAELİ
Son Dakika › Yerel › Doğu Marmara Turizminde Gelecek Vizyonu Belirleniyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?