Domaniç'te Ormancılar Günü Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Domaniç'te Ormancılar Günü Kutlaması

Domaniç\'te Ormancılar Günü Kutlaması

Domaniç'te Orman Haftası Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Gürgenyayla İşletme Şefliği Kantar Deposu'nda bir dizi etkinlik düzenlendi.

02.04.2012 23:18

Domaniç'te Orman Haftası Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Gürgenyayla İşletme Şefliği Kantar Deposu'nda bir dizi etkinlik düzenlendi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ve Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü tarafından

Orman Haftası'nı bir dizi etkinliklerle kutladı. Gürgenyayla İşletme Şefliği Kantar Deposu dikim sahasında fidan dikim etkinliği düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Mehmet Boztepe, Bölge Müdürü

Kenan Eryiğit, Bölge Müdür Yardımcısı Mücahit Eracar, İlçe Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, İşletme Müdürü İhsan Gönül, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, işletme personeli, kamu kurum ve kuruluş amirlerinin yanı sıra Domaniç Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri katıldı. Törende konuşan Orman Bölge Müdürü

Kenan Eryiğit, ormanların önemini anlattı. Eryiğit, "Doğal olarak yetişen veya emekle yetiştirilen ağaç ve ağaççık toplulukları yerleri ile birlikte orman olarak tanımlanır. Bununla birlikte orman yalnızca ağaç ve ağaççıklardan ibaret değildir. Ormanlar, sadece ağaç ve ağaçcık topluluklarından ibaret değildir. Orman, ağaçlar, hava, su, toprak ve diğer otsu ve odunsu bitkiler, mikroorganizma ve hayvanlarıyla kendine özgü kapalı bir dünya, bir ekolojik sistemdir" dedi.

"ORMANLAR YAŞANTIMIZIN HER ALANINDA

VARDIR"

Ormanların hemen hemen yaşantımızın her alanında olduğunu ifade eden Eryiğit, "Ormanlardan sağlanan ana ürün, yaşantımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz yapacak ve yakacak olarak kullanılan odun hammaddesidir. Ayrıca ormanlardan bitkisel nitelikli tohum, çiçek, kozalak, reçine, sığla, palamut, fıstık, meyve ile mineral nitelikli kum, çakıl, humus hammadde kaynakları elde edilmektedir. Ormanlar, kar ve yağmur biçimindeki yağışı yaprakları, dalları, gövdesi ve kökleri ile tutarak sellerin ve taşkınların oluşmasını önler. Ayrıca yer altı sularının oluşmasına yardım eder. Başta içme suyu olmak üzere tarım ve endüstrinin ihtiyacı olan suyu sağlar. Ormanlar, eğlenme, dinlenme ve boş zamanları değerlendirme imkanı sağlar. Havası,Suyu,Doğal Güzellikleri ve Sakin Ortamı ile özellikle şehirlerde yaşayan insanların yoğun ilgisini çeker. İnsanların beden ve ruh sağlığı üzerinde olumlu etkiler yapar. Ormanlar, orman içerisinde ve çevresinde yaşayan insanlara çeşitli iş imkanları sağlar, işsizliği önlemede etkili rol oynar. Böylece köylerden kente göçü azaltır. Ormanlar, ulusal savunma ve güvenlik bakımından da çok önemlidir. Askeri birliklerin, savaş tesisleri ile araç ve gereçlerinin gizlenmesinde kullanılır" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra öğrenciler ellerine aldıkları küçük fidanları toprakla buluşturdu. Ayrıca

"Orman Sevgisi" konulu Resim, Kompozisyon ve Şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

(MD-EFE-

02.04.2012 22: 58: 29

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Domaniç'te Ormancılar Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement