Doping Vakaları Halterde İbreyi Genç Sporculara Çevirecek - Son Dakika
Yerel

Doping Vakaları Halterde İbreyi Genç Sporculara Çevirecek

Halter Kadın Milli Takımı Antrenörü Talat Ünlü: "Son zamanlarda yaşanan olumsuzluklar dikkate alındığında genç sporculara yönelmekte daha çok fayda var" "Eğer antrenör dopingden gerçekten sorumluysa cezalandırılsın. Bir çok antrenör arkadaşımız bu fikri destekliyor. Hiçbir antrenör sporcusunun dopingli çıkmasını istemez"

15.08.2013 11:33

MÜMİN ALTAŞ - Halter Kadın Milli Takım Antrenörü Talat Ünlü, son zamanlarda yaşanan olumsuzluklar dikkate alındığında genç sporculara yönelmekte daha çok fayda olduğunu söyledi.

Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok spor branşında olduğu gibi halterde de üzücü olayların yaşandığını, bunları en aza indirmek için en fazla çalışan federasyonların başında geldiklerini ifade etti.

Halter üzerine çöken kara bulutları Akdeniz Oyunları'nda alınan başarılı sonuçlarla bir nebze de olsa dağıtmaya çalıştıklarını vurgulayan Ünlü, sporun her kademesindeki kurumun dopingin engellenmesi konusunda çok ciddi olduğunu bildirdi.

Doping cezası olmayan oyuncularla yollarına devam ettiklerini anlatan Ünlü, şunları kaydetti:

"Eylül ayında Estonya'da düzenlenecek Gençler ve 23 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Gençlerimize güveniyoruz. Son zamanlarda yaşanan olumsuzluklar dikkate alındığında genç sporculara yönelmekte daha çok fayda var. Devletimiz olimpiyatlara çok önem veriyor. 2020 olimpiyatlarının ülkemizde yapılması en büyük arzumuz . 2016 öncelikli olma üzere 2020 hazırlıklarına başladık. Altyapıya, genç sporculara çok önem vermek lazım. Uzun bir zaman var gibi ancak göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Genç bayanlara baktığımızda 2016 ve 2020 olimpiyatlarında madalya alacak sporcular var. Sporcularımız yeter ki dürüst olsunlar. Onlara her türlü imkan sağlanıyor."

"Antrenör gerçekten sorumluysa cezasını çeksin"

Ünlü, son zamanların en flaş konusunun doping olduğunu, Halter Federasyonunun dopingle mücadeleye çok önem verdiğini aktardı. Federasyonun ocak ayından bugüne kadar 773 doping numunesi aldırdığına dikkati çeken Ünlü, sözlerine şöyle devam etti:

"Amaç, çocuklarımızın yanlış bir yola girmelerini engellemek. Hiçbir sporcumuza zarar gelmesini istemeyiz. Biz de üzülüyor. Milli takım kamplarında gergin bir hava oluşmaya başladı. Geçmiş yıllarda bu yoktu. Biz daha önce halde çok başarılı sonuçlar elde ettik. Çeşitli yaptırımlar üzerinde çalışılıyor. Federasyon başkanımız, sporcusu dopingli çıkan antrenörlere de ceza verileceğini açıkladı. Eğer antrenör dopingden gerçekten sorumluysa cezalandırılsın. Bir çok antrenör arkadaşımız bu fikri destekliyor. Hiçbir antrenör sporcusunun dopingli çıkmasını istemez."

Halterde podyuma çıkan oyuncunun o an asla ödülü düşünmediğini belirten Ünlü, "Bu bütün sporcular için geçerlidir. Ödül yönetmeliği sporcuyu etkiler veya etkilemez diyemem. Bu sporcuyla konuşunca ortaya çıkar. Bize düşen, doping yapmadan da başarabileceğini sporcuya aşılamak" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doping Vakaları Halterde İbreyi Genç Sporculara Çevirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement