Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit, Dörtyol'un Milli Mücadele hareketlerinde ve kurtuluş mücadelesinde çok önemli bir yeri bulunduğunu belirtti.
Özyiğit, Dörtyol'un düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı nedeniyle yayımladığı mesajında, ilçede bugünü kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
9 Ocak 1922'de başlayan ve taarruz ile bozguna uğrayan işgalci düşman kuvvetlerinin, Dörtyol'da tahribatlar yaparak terk ettiğine değinen Özyiğit, mesajında şunlara yer verdi:
"Böylesi bir yıkım ve insanlık dışı hasma ne tavır karşısında Dörtyol halkı daha da kenetlenerek yaraları sarmaya çalışmış ve ilçemizin yeniden imar ve inşası için olağanüstü gayret göstererek topyekün bir seferberlik başlatmışlardır. Bu seferberlikte başta Karahasan Paşa ve onun arkadaşları canı pahasına düşmanla savaşıp bağımsızlık ve özgürlük için aynı zamanda öncülük etmiştir. Bugün sahip olduğumuz bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ilelebet devamı için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'Tek bir şeye ihtiyacımız var. Çalışkan olmak' bunu kendimiz ve gelecek nesillerimiz, ülkemiz için yapmalıyız. Daha gelişmiş bir Türkiye, Türk insanının elleriyle, omuzlarıyla, aklıyla alın teriyle gerçekleşecektir. Buna olan inancım tamdır. Dörtyol'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıl Dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum"
Muhabir: Hatay/ Salim Taş
Yayıncı: İsmihan Özgüven - HATAY
Son Dakika › Yerel › Dörtyol'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yılı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?