Döşemealtı Vizyon Projelerle Şahlanacak - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı Vizyon Projelerle Şahlanacak

Döşemealtı Vizyon Projelerle Şahlanacak

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçeyi modern bir kente dönüştürecek olan 30 vizyon projeyi, yaklaşık 250-300 milyon liralık maliyetle 2017 yılı içinde tamamlayacağını kaydetti.

25.02.2016 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçeyi modern bir kente dönüştürecek olan 30 vizyon projeyi, yaklaşık 250-300 milyon liralık maliyetle 2017 yılı içinde tamamlayacağını kaydetti.

Başkan Genç, geride bıraktığı iki yılda yaptıkları yatırımları ve gelecek 3 yıldaki vizyon projelerini gerçekleştirdiği toplantıyla anlattı.

CHP'li Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçeyi Antalya'nın geleceği olarak niteleyerek, köyden kentleşmeye doğru bir yol izlenen ilçede, yapılaşma oranının ise yüzde 8-9 civarında olduğunu aktardı.

30 Mart 2014 seçimlerinden sonra her haliyle kötü durumda bir belediye aldıklarını aktaran Genç, ilişkilerin ahbap çavuş ilişkisi içinde ilerlediğini ve yüklü miktarda borcu olduğunu belirtti.

"ÖZ KAYNAKLAR KULLANILIYOR"

Sloganlarının 'Belediye Sizin Eviniz' olduğunu vurgulayan Başkan Genç, " İlk görev dönemimizde yoğun yol dilekçesi ile karşılaştık. 300 kilometre yol ve stabilize olarak bulvar açtık. Nüfusun az olması nedeniyle verilen bütçe azdı. Bu nedenle minimum maliyette proje üretmeye başladık. 2 milyon lira yatırımla parke tesisi ve atölyesi kurduk. En büyük sorunlarımızdan biri yağmur suyu drenajıydı. Bu kapsamda 20 mahallede dere ıslahı ve menfez çalışması yapıldı" dedi.

"SİMGE CAMİ YAPILIYOR"

Döşemealtı'nın kentleşen bir bölge olduğunun altının çizen Başkan Genç, " Simge olacak 4 minareli 2 bin kişilik bir müze cami çalışması başladı. 800 yıllık Selçuklu Kervansarayı Evdirhan'ı gün yüzüne çıkardık. Bu alanı açık hava kültür merkezi şeklinde kullanmayı hedefliyoruz. 2 yıl içinde 5 milyonluk bir maliyetle restorasyon çalışması tamamlanacak. Eski Yeşilbayır Belediyesi binasını gençlik ve kültür merkezi haline getirdik. Düzlerçamı ek hizmet binası 112 acil çağrı merkezi olacak. 4 Pazar yeri tamamlandı. Her mahalleye bir pazar yeri kazandırmak başkanlığım bitene kadar hedefimdir" diye konuştu.

"VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYORUZ"

İlçe merkezinde bulunan ticari alanları park haline dönüştürdüklerini aktaran Başkan Genç, " Mahalle toplantılarını önemsiyorum. O bölgede yaşayan halkın ihtiyaçlarını birinci elden almak ve projelerimizi aktarmak açısından önemli oluyor. Kırkgöz Döşemealtı Spor Kulübü kuruldu. Kısa süre içinde Döşemealtı Belediyesi Tiyatrosu'nu kuracağız" dedi.

"VİZYON PROJELERDEN KIRKGÖZ"

30 yakın projeyi ihale ettiklerini kaydeden Başkan Genç, "Bir kenti kent yapan önemli objelerin merkezi meydanlarıdır ve dini yapılarıdır. Bu kapsamda ilçe merkezine meydan ve dev bir cami yapılıyor. Kırkgöz'ü bir doğal yaşam alanına çevirmeyi hedefliyoruz, uygulama projesi hazırlandı. 2017 yılı başında bu proje hayata geçecek. 700 dönümlük bu alanda; kuş gözlem kuleleri, endemik bitki sergi alanları, gölün içine doğru ahşap yürüyüş yolları kafeteryalar yer alacak. Bu alanı Antalya'ya kazandırmak istiyoruz. Proje tamamlandığında yaz akşamında herkes buraya gelecek" ifadelerine yer verdi.

"PROJELER"

Başkan Genç, diğer projelerini ise şöyle sıraladı: " Çıplaklı ekolojik kreşi 200 öğrenciye katkı sağlayacak, enerjisini güneşten alacak. İçinde yüzme havuzu ve sinema salonları bulunan gençlik merkezi Yeşil Bayır'da yükselecek. 100 bin metrekare alanda 600 dükkanlı oto galericiler sitesi 70 milyon maliyetle yapılacak. Aşağıoba canlı hayvan pazarı, ve her mahalleye MOBESE sistemi kazandıracağız. 1 milyon avroluk yatırımla 760 KW'lık güneş enerjisi projesi, çocuk trafik eğitim parkı, AB fonu projesi ile 60 ev hanımına kurs, TOKİ konutları irtibat bürosu ve emekliler kahvesi, Nebiler Yalınlı Parkı, Atalanı Caddesi, Şehit Mustafa Gürcan Caddesi, Bademağacı, Dağbeli, Çığlık, Düzler Çamı'na o bölgeye özgü tematik parklar yapılacak. Döşemealtı Gençlik Meclisi de(DÖGEM) kısa süre sonra açılıyor" dedi.

Başkan Genç, Hipodrom konusunda ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeniden ihale yapacağını aktardı.

"250-300 MİLYONLUK YATIRIM"

Projelerin bedelinin yaklaşık 250, 300 milyon olduğunun altını çizen Başkan Genç, "170 dönümlük arsa satışından 70 milyonluk bir kaynağımız var. Satılacak 200 dönümlük arazi kalmış ama bu alanı yatırımlar için kullanmayı düşünmüyorum. Çeşitli ortaklık ve girişimlerle vizyon projelerimizi 2017 yılı içinde tamamlanacak" dedi.

En büyük sıkıntılardan birinin hastane olduğunu işaret eden Başkan Genç, Sağlık Bakanlığı yatırımı olmasa dahi özel bir hastaneyi ilçeye kazandıracaklarını vurguladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Döşemealtı Vizyon Projelerle Şahlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement