Dr. Pişkin: "Çukurova'yı Sporda Marka Kent Yapacağız" - Son Dakika
Yerel

Dr. Pişkin: "Çukurova'yı Sporda Marka Kent Yapacağız"

Dr. Pişkin: "Çukurova\'yı Sporda Marka Kent Yapacağız"

MHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Dr.

04.08.2013 13:14

MHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Alper Pişkin, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu ziyaret etti.

Pişkin, yaptığı ziyarette Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gürleri, Başkan Yardımcısı Kamil Sakal ve Ramazan Çimen, Eğitim Sekreteri Şahin Ciğer, TFF Hakemler Derneği Adana Şube Başkanı Burak Cem Tahiroğlu, Başkan Yardımcısı Berkant Püsküller, İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik, Başkan Yardımcısı Kürşat Uçer ve Futbol İl Temsilcisi Mehmet Çiftçi ile bir araya geldi.

Hazırladıkları "İnsan Odaklı Hizmet Projeleri" arasında sporun yerini anlatan Dr. Alper Pişkin, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin aile yaşamları ve okul dışında spor yapmalarına imkan hazırlamak gerekiyor. Çünkü spor onlar için kötü alışkanlıklar ve suç işlemeden korunmada önemli bir etken. Bu konuda yerel yönetimlere büyük sorumluluklar düşüyor. Belediye Başkanı olduğum takdirde Çukurova ilçesini Türkiye de konuşulan "Sporda Marka Kent" haline getireceğim" ifadesini kullandı.

Pişkin, "İlimiz, ilçelerimiz ve insan potansiyelimiz sporda marka yaratma konusunda önemli avantajlar sağlayacak özelliktedir. Geçmişte bunun örneklerine sıkça rastlanmıştır. Örneğin futbolda Füze Selami, Muharrem Gülergin, Kartal Yaşar, Coral, Kasap Burhan, Fatih Terim, Hasan Şaş, Reşit Kaynak Kayhan Kaynak; yüzmede Ayhan Karataş, Erdal Acet, Ahmet Bozdoğan, Ünsal Fikirci, Mustafa Acet, Faruk Morkal, Fahri Gez, Manş denizini yürek geçen Nesrin (Olgun) Aslan ve burada ismini sayamadığımız birçok efsane sporcular birer markadır. Bu örneklere bakarak yeni markalar yaratmak mümkündür ve bu konuda belediye olarak büyük bir gayret içerisine girerek, değerlerimize sahip çıkacağız" diye konuştu.

Amatör sporun önemine de vurgu yapan Dr. Pişkin, amatörlük olmadan profesyonellik olmayacağını ve bugün dünyada bilinen büyük kulüplerin başarı elde etmiş sporcuların sağlam bir amatör alt yapıdan geçtiklerini işaret ederek, "Uzun yıllar amatör bir kulüp olan Adana Sağlık Spor'un başkanlığını yaptım ve kentteki sporun alt yapısını iyi biliyorum. Sağlık Müdürlüğü döneminde başta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olmak üzere spor camiasıyla güzel bir işbirliği içerisindeydik. Türkiye'de ilk defa olmak üzere Sağlık Bakanlığı'na bağlı Sporcu Sağlığı Merkezi'ni kurarak çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı spor yapabilmeleri için hizmetlerine sunduk" dedi.

Pişkin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Belediye Başkanlığı kısmet olursa, sektörler arası işbirliğine önem vererek Çukurova İlçesinde sporun gelişmesi için tesisleşme, araç gereç, malzeme desteği eğitim ve ödüllendirme gibi özendirici faaliyetleri gerçekleştirerek, sadece gençlerimizin değil toplumun her kesimine hitap edecek, herkesin spor yapmasına imkan sağlayacak düzenlemeler yapacağız."

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gürleri ise, "Ben kulüplerim adına şunu söylemek istiyorum gerçekten biz Çukurova bölgesinde futbol sahası açmayı çok arzu etmemize rağmen bugüne kadar olmadı. Çukurova bölgesinde resmi müsabaka oynayacağımız bir futbol sahalarının çoğaltılması ve yapılmasını arzu ediyoruz. Bizim isteklerimiz zaten amatörlerin istekleri ve mantık doğrultusunda olur. Mantık doğrultusunda sizi üzmeden görevinizin başında olduğu zaman bizde size yardımcı olacağız başkanım. Ayrıca benim her zaman gönlümde güzel yerdesiniz. Sizden çok memnunuz. Hizmet sürenizde bize de çok emekleriniz geçti, hakkınızı helal ederseniz de çok sevinirim" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dr. Pişkin: 'Çukurova'yı Sporda Marka Kent Yapacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement