Dü Diş Sağlığı Kulübü, Kadınları Sağlık Taramasından Geçirdi - Son Dakika
Yerel

Dü Diş Sağlığı Kulübü, Kadınları Sağlık Taramasından Geçirdi

Dü Diş Sağlığı Kulübü, Kadınları Sağlık Taramasından Geçirdi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Dicle Diş Sağlığı Kulübü, Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi (DÜKSAM), Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Dicle Üniversitesi Sosyal ve Kültürel Değerleri Tanıtıma Kulübü'nün (DÜSTAK) işbirliğiyle Diyarbakır merkezde ağız ve...

24.03.2012 17:47

Dicle Üniversitesi (DÜ) Dicle Diş Sağlığı Kulübü, Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi (DÜKSAM), Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Dicle Üniversitesi Sosyal ve Kültürel Değerleri Tanıtıma Kulübü'nün (DÜSTAK) işbirliğiyle Diyarbakır merkezde ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Huzurevleri Mahallesi Vali Ahmet Cemil Serhadlı İlköğretim Okulu'nda kadınlara yönelik gerçekleştirilen taramada kadınların çoğunda dişetlerinde problem olduğunun belirlendiğini belirten DÜ Dicle Diş Sağlığı Kulübü Başkanı Askeri Ulaş, bu problemlerin de diş fırçalama alışkanlığının olmamasından kaynaklandığını ifade etti. Dişlerde çürük ve bunlardan kaynaklı eksik diş problemlerinin tespit edildiğini aktaran Ulaş, diş çürüğünü önleme ve tedavi yöntemleri konusunda kadınların bilgilendirildiğini anlattı.

Ulaş, "Taramasını yaptığımız kişiler, maalesef sorunlarını önleme konusunda bilgi sahibi olamadıkları gibi tedavi yöntemleri konusunda, nereye gidecekleri konusunda da hiçbir fikirleri bulunmuyordu. Kendilerine bu konularda yapmaları gereken ne varsa, her konuda bilgi verdik. Diş fırçalama konusunda teknik bilgiler vererek, çocuklarının ağız ve diş sağlığını korumaları için neler yapmaları gerektiği konusunda açıklamalarda bulunduk. Birçoğunu tedavileri için üniversitemize davet ettik. Başvurabilecekleri

merkezler konusunda kendilerini yönlendirdik" dedi.

"Büyüme ve gelişmede beslenme ve sağlıklı yaşam" ile "çocuklarda büyüme ve beslenmenin önemi" konularında seminer veren Dicle Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'ndan araştırma görevlisi Dr. Yunus Karadeniz ise, sağlıklı yaşamda fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekti. Sigaranın sağlığa zararları ve yaşam kalitesine olan etkileri konusunda da açıklamalarda bulunan Karadeniz, özellikle sağlıklı beslenmenin çocukların gelişimi üzerindeki olumlu etkilerinin altını çizdi.

Yaklaşık 200 kadının katıldığı taramanın sürdürüleceği öğrenildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dü Diş Sağlığı Kulübü, Kadınları Sağlık Taramasından Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement